Emirates verdubbelt vluchten Amsterdam

Emirates, een van ‘s werelds snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen, zal vanaf 4 december dit jaar een tweede dagelijkse directe vlucht naar Amsterdam inzetten. Een Boeing 777-200 zal wekelijks voor meer dan 3.700 extra stoelen in beide richtingen zorgen.

Boeing 777 Emirates

Boeing 777 Emirates

Nieuwe dagelijkse vlucht

De nieuwe dagelijkse vlucht zal worden ingezet om tegemoet te komen aan de voortdurend groeiende vraag. Precies een jaar geleden werd daarom al de Airbus 380 geïntroduceerd op de route tussen Dubai en Amsterdam, slechts twee na de lancering van de route naar Nederland.

De tweede dagelijkse vlucht beschikt over 266 stoelen in een 3-klasse configuratie – 8 stoelen in First Class, 42 Business Class stoelen en 216 in Economy Class. Vlucht EK149 vertrekt om 16.10 uur uit Dubai en komt om 20.40 uur in Amsterdam aan. De retour vlucht EK150 vertrekt uit Amsterdam om 22.10 uur, en komt de volgende dag om 07.40 uur in Dubai aan.

“Onze beslissing om nog een dagelijkse vlucht in te zetten naar Amsterdam is het gevolg van de vraag van onze reizigers, die groter bleek dan verwacht. De extra capaciteit en vluchttijden biedt de passagier meer mogelijkheden om te reizen tussen Amsterdam en Dubai en verder naar verschillende bestemmingen in India, Afrika, het Verre Oosten en Australië”, zei Hubert Frach, Divisional Senior Vice President, Commercial Operations West.

“Emirates toegevoegde waarde voor de reizigers is buitengewoon aantrekkelijk, met meer toegang en verbindingen via onze perfect gelegen hub in Dubai, en onovertroffen luxe in de luchtvaart. Amsterdam heeft bewezen een sterke markt te zijn voor First Class en Business Class reizen, dus er is geen twijfel dat groei een van de belangrijkste doelstellingen in Nederland blijft.” vervolgt de heer Frach.

Alle passagiers aan boord van de verschillende cabines van de Boeing 777-200LR toestel kunnen gebruik maken van het Emirates award winnende ice entertainment systeem met ruim 1.500 ice kanalen zoals films, tv programma’s, spelletjes, audio boeken en muziek van over de hele wereld.

Naast het uitgebreide product dat Emirates biedt, kunnen passagiers ook nog gebruik maken van de ruime toegestane bagage om in te checken – 30 kilo voor Economy Class, 40 kilo voor Business Class en 50 kilo voor First Class.

Emirates SkyCargo, de award-winnende vracht divisie van de luchtvaartmaatschappij, krijgt 17 ton extra capaciteit op elke vlucht. De belangrijkste export producten vanuit Nederland zijn bloemen, groente, planten, vlees, vis, auto- en schip onderdelen alsmede elektronica.

Emirates bezit een vloot van 202 toestellen die opereren naar 134 bestemmingen in 76 landen en heeft 192 toestellen in bestelling met een waarde van boven de 71 miljard US Dollar.

Eerder dit jaar lanceerde Emirates vluchten naar Warschau, Algiers en Haneda. De luchtvaartmaatschappij heeft bekend gemaakt dat zij op 4 september een vlucht lanceren naar Stockholm. Op 1 oktober start Emirates vluchten naar Clark op de Filippijnen en ook de trans-Atlantische vlucht van Milaan naar New York. In Afrika lanceert Emirates vluchten naar Conakry in Guinea op 27 oktober. In Oost Europa worden vluchten naar Kiev in de Oekraïne gelanceerd op 16 januari 2014.

Vind voordelige vluchten met Emirates op Skyscanner

Comments are closed.