art’otel amsterdam onthult huiskunstenaar

Art’otel amsterdam, het eerste van een nieuwe generatie art’otels dat een unieke architectonische stijl combineert met door kunst geïnspireerde interieurs, is de samenwerking aangegaan met de innovatieve en internationaal erkende kunstenaar Atelier Van Lieshout.
joep-van-lieshout-artotel

Joep van Lieshout

Atelier Van Lieshout ontleent zijn creatieve visie aan eigenaar Joep van Lieshout, die streeft naar het doorbreken van de regels van de huidige samenleving door middel van kunst, door het creëren van objecten met een balans tussen kunst, architectuur en design. In 2012 uitgeroepen tot een van de top vijf Nederlandse kunstenaars door het welbekende Elsevier Magazine, is Atelier Van Lieshout een kunstenaar van wereldklasse met een roemrijke cliëntenkring, waaronder bekende musea en kunstverzamelaars. Zijn thema’s geven conceptuele, sociale, functionele en niet-functionele elementen en visies weer. Een van de bekendste thema’s van Atelier Van Lieshout is ‘Course of Life’, dat als inspiratiebron diende voor alle 120 kunstwerken die worden tentoongesteld in de publieke ruimtes en kamers van art’otel amsterdam.

Samenwerking zet kunst centraal

Boris Ivesha, voorzitter en CEO van de PPHE Hotel Group zei hierover:

Het is een bijzonder groot genoegen om met Atelier Van Lieshout samen te werken. De innovatieve stijl, de collecties en thema’s vullen de artistieke, moderne visie van het hotel aan. In het art’otel staat kunst centraal en daarom zijn wij verheugd om met Atelier Van Lieshout samen te werken. Voor onze gasten is het eveneens bijzonder om het thema ‘Course of Life’ tot leven te zien komen in art’otel amsterdam.

Joep van Lieshout voegde daaraan toe: “Het thema ‘Course of Life’ geeft eenvoud weer en de verschillende fasen van het leven. Kunst draait om interpretatie. Mijn inziens brengen we een groot deel van onze tijd door met familie en vrienden en het thema vormt een aanvulling op de essentie van het art’otel, een plek waar je tijd doorbrengt en waar je geniet van een door kunst geïnspireerde omgeving. De gasten kunnen objecten bewonderen zoals de Fertility Lamp, Skull Chair, Wall Decoration en Woman Bench die een perfecte aanvulling vormen op de visie en beleving van art’otel amsterdam.

Over art’otel

art’otel, eigendom van de PPHE Hotel Group, is bekend door zijn hotels in Duitsland en Hongarije. Elk art’otel is een ware hommage aan de kunst van een specifieke kunstenaar, waarbij diens kunst en stijl in elk onderdeel van het hotel wordt doorgevoerd. De opening van art’otel amsterdam als eerste hotel van dit art’otel-merk in Nederland vormt de start van een omvangrijke herpositionering van dit merk. art’otel amsterdam biedt 107 moderne kamers met keuze uit Art Rooms en spectaculaire Masterpiece Suites.

Comments are closed.