Jubileumtentoonstelling Frans Hals Museum trekt 95.000 bezoekers

Afgelopen zondag liep in het Frans Hals Museum de tentoonstelling Frans Hals. Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan ten einde. Het museum is bijzonder trots dat deze jubileumtentoonstelling – die het 100-jarig bestaan van het Frans Hals Museum markeerde – meer dan 95.000 bezoekers heeft getrokken. De tentoonstelling, waarin sleutelstukken van Frans Hals gepresenteerd werden te midden van schilderijen van bekende voorgangers als Titiaan en Tintoretto en tijdgenoten onder wie Rembrandt, Rubens, Van Dyck en Jordaens, trok boven verwachting veel bezoekers.

Wereldwijde aandacht

Dit was mede te danken aan de wereldwijde aandacht die de tentoonstelling kreeg. Kranten als El Pais en Le Monde schreven er uitgebreid over. Hierdoor is dit jaar het aantal buitenlandse bezoekers fors toegenomen.
Met de tentoonstelling luidde het museum tevens het Frans Hals Jaar in. Tot het eind van het jaar vinden er nog diverse presentaties plaats.

‘Zelfs een beroemde kunstenaar als Anthonie van Dyck nam elementen van Frans Hals over, zo blijkt. (…)’ ‘Vergelijken maakt het kijken scherper, dat snapten ze toen en die vergelijking biedt het Frans Hals Museum nu.’
De Volkskrant – Wieteke van Zeil
‘Meer dan dertig bruiklenen van over de hele wereld vertellen hier met de werken uit de collectie van het Frans Hals Museum het verhaal. Het levert mooie vergelijkingen op – en de kans om de ijdele Jasper Schade twee keer afgebeeld te zien, eenmaal door Hals en eenmaal door Cornelis Jonson van Ceulen.’
Trouw – Sandra Kooke

Comments are closed.