Multigeneration travel trend ook in Zuid-Tirol

Eind 2012 voorzagen trendwatchers ‘multigeneration travel’ als één van de reistrends voor 2013. Op vakantie met drie generaties vraagt om een bestemming die activiteiten en mogelijkheden biedt voor zowel de kleinkinderen als opa en oma. In het Italiaanse Zuid-Tirol wordt deze zomer cultuur en natuur op speelse wijze gecombineerd met educatieve activiteiten voor jong en oud. Zuid-Tirol biedt multigeneration travel mogelijkheden op ‘hoog niveau’.

Vakantievieren met de hele familie

Multigeneration travel is anno 2013 een steeds vaker geziene vorm van vakantievieren. Niet alleen omdat veel Nederlanders nostalgische familiemensen zijn maar ook doordat een vakantie met grootouders, vooral in deze tijd, financieel gezien een prettige manier van reizen is. Zuid-Tirol is met haar bergen, meren en alpenweides van oudsher een plaats waar jong en oud zich uit kan leven. Deze zomer biedt Zuid-Tirol een vakantie vol spanning en avontuur voor de hele familie. Als Dolomiti Ranger op ontdekkingstocht door de natuur, op zoektocht naar de mythes en legendes over de Zuid-Tiroler heksen of als heuse archeoloog meer te weten komen over IJsman Ötzi; vooral de derde generatie kan zich naar hartenlust uitleven in de bergen van Zuid-Tirol.

Dolomiti Ranger

In de maanden juli, augustus en september schijnt de zon volop in Zuid-Tirol maar staan ook het Natuurpark Fanes-Sennes-Prags/Puez-Geisler en het natuurpark Hochpustertals in het teken van het spannende kinderprogramma Dolomiti Ranger. Drie keer per week kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar op ontdekkingstocht door Zuid-Tirol en komen ze alles te weten over de Dolomieten en haar ‘bewoners’. Zo neemt een natuurexpert de kleine rangers mee op expeditie naar het plantenrijk, bekijken ze bijzondere gesteenten en gaan op Zuid-Tiroolse ‘wildsafari’. Voor de echte fanatieke speurneuzen die aan alle themadagen deelneemt wacht een heus Dolomiti Ranger-diploma.

Heksen, mythes en legenden

De bergen in Zuid-Tirol zijn de eeuwenoude getuigen van de vele mythes en legenden die in de regio de ronde doen. Van heksen en tovenaars tot reuzen en ridders… overal in Zuid-Tirol vind je hun verhalen en word je meegenomen op een geheimzinnige reis langs alle mystieke plaatsen uit de bekende sages. Kleinkinderen kunnen samen met ouders en grootouders op pad om de geheimen van deze Zuid-Tiroler sages te ontrafelen en kennis te maken met mythologische wezens, sprookjesachtige figuren en Moeder Natuur. Tijdens een heksentour in Castello di Tures/Burg Taufers gaan de kinderen zelfs zonder hun ouders op avontuur en worden zij vergezeld door een echte fee.

Ötzi App

Eén van de meest beroemde inwoners van Zuid-Tirol is ongetwijfeld IJsman Ötzi. Door middel van een speciaal gemaakte Ötzi App, een initiatief van het Archeologisch Museum in Bolzano, vertelt de IJsman zijn verhaal en komen kinderen op een interactieve manier meer te weten over deze bekende inwoner van Zuid-Tirol. Een verrassende en educatieve activiteit voor de hele familie.
zuid-tirol-ijsman-otzi
Vind voordelige vluchten naar Zuid-Tirol met Skyscanner

Comments are closed.