Fiets4Daagse uitgezwaaid in Drenthe

Zwaaiende fietsers en terugzwaaiende inwoners van Drenthe. Dat was het beeld op alle routes van de Drentse Fiets4Daagse op deze slotdag. Het betekende het afscheid van de 48ste editie.
Drentse Fiets4Daagse (startplaats Assen).

Tevreden

Organisatievoorzitter Jan Mastwijk is tevreden over het uitstekend verlopen evenement. “Belangrijk is geweest dat alle aspecten van het fietsen aan bod zijn gekomen. We hebben deze week de sportieve rijders op de dunne banden een platform gegeven bij de Proloog van 174 kilometer en op de 100 kilometerroutes. Daarnaast zijn de terreinrijders aan hun trekken gekomen tijdens de ATB4Daagse, de kinderen die op de 4KidsRoutes plezier hadden en natuurlijk ook de mensen die aan de traditionele Fiets4Daagse hebben meegedaan met hun gewone fiets of e-bike. Deze combinatie heeft veel positieve reacties opgeroepen. ‘Voor elk wat wils’ hebben we veel gehoord. Dat sterkt ons in de gedachte om op deze voet verder te gaan”, aldus Mastwijk.

De voorzitter van de Stichting Drentse Fiets4Daagse laat weten dat het evenement vooral in goede banen is geleid door de vele vrijwilligers die vanuit alle startplaatsen actief waren. “Zonder die inzet is het onmogelijk zo’n groot evenement op poten te zetten. Veel lof voor hen.”

Ook op de slotdag konden de fietsers van diverse aantrekkelijke en interessante plekken van Drenthe genieten tijdens hun laatste kilometers van deze Drentse Fiets4Daagse.

Voor Elze Kaput van de tweewielerservice die samen met een aantal andere rijwielherstellers de gehele week in touw was voor de pechgevallen is er vrijdag ook een eind gekomen aan zijn werk op locatie. “Deze week hebben vooral te maken gehad met wat lekke banden, vooral veroorzaakt door achterstallig onderhoud. Ook hebben we hier en daar de helpende hand geboden bij kleine ongemakjes aan de fiets, die vaak werden veroorzaakt door de fietsendragers op de auto, of door dat fietsen niet altijd even goed werd getransporteerd.”

De servicediensten die onderweg de reparaties uitvoerden, zorgden er voor dat alle fietsers hun routes zonder verdere problemen konden voltooien.

Na aankomst in de plaats waar ze ook op de fiets zijn gestapt, ontvingen alle deelnemers aan het eind van de slotdag een herinneringsmedaille.
Een groot aantal vierdaagsefietsers liet nu al weten volgend jaar terug te komen naar Drenthe, wanneer de Fiets4Daagse wordt gehouden van 22 tot en met 25 juli. De Proloog is in 2014 op zondag 20 juli.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van LOCATIE

 

Reviews lezen over LOCATIE

Meer informatie over LOCATIE vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar LOCATIE. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar LOCATIE met Skyscanner

Kaart van LOCATIE

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.