Verse vis en vrolijkheid in Zuiderzeemuseum

Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus is het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer in de ban van het Maritiem Festival. In het buitenmuseum treden tijdens dit festijn veel verschillende koren, zanggroepen en artiesten op. Zij zingen en spelen droevige en grappige zeemansliederen met vaart en vrolijkheid. De Marker haven ligt vol met historische vissersboten van de Vereniging Botterbehoud. Bezoekers mogen meevaren en kunnen aan wal vers gerookte vis proeven. Voor beide dagen gelden de normale entreeprijzen.
zuiderzee-musuem-onstuimig-schuim-maritiem-festival

Jaarlijkse traditie

Het festival is een jaarlijkse traditie die de vriendschap tussen de Vereniging Botterbehoud en het Zuiderzeemuseum viert. Deze organisatie spant zich in voor het behoud van oude vissersschepen die vroeger op de Zuiderzee visten. Het hele jaar door zijn veel van de schippers en hun schepen in het museum te vinden. Dit weekend zijn ze er bijna allemaal.

Sterke verhalen

Vanaf 11.00 uur vertrekken regelmatig verschillende vissersschepen voor een tochtje over het IJsselmeer. Aan boord vertellen de schippers en bemanningen over de prachtige schepen, oude visserij technieken, sterke verhalen en ander visserslatijn. Zo leren de bezoekers van alles over hoekwant vissen, staand want vissen en het plaatsen van fuiken. Per schip mogen maximaal twaalf personen mee. Je kunt je hiervoor inschrijven in de Marker haven. De laatste afvaart is om 16.00 uur.

Speciale acts

Op het kerkplein, in de muziekkapel en in de vissersbuurt treden de koren op zoals Nelson’s Blood, Paddy’s Passion, Stan Graham, Stowaway, Act of Mutiny, Onstuimig Schuim en The Lakesingers. Zaterdag is Shantykoor Rotterdam de speciale act en op zondag komen het Amsterdams Havenkoor en het gezelschap Reiziger langs. De optredens worden vaak begeleid met instrumenten en de toepasselijk geklede zangers zwepen het publiek op.

Comments are closed.