Thüringen een zomer vol culturele hoogtepunten

De regio Thüringen is het hart van Duitsland en heeft in augustus een volle culturele agenda. De stad Jena staat in het teken van de 22ste editie van de Jena cultuurarena, in theaterstad Meiningen vindt het GRASGRÜN festival plaats en Weimar staat in het teken van het jaarlijkse zomerfestival. Muziek, theater en film, voor elke cultuurliefhebber heeft Thüringen iets te bieden deze zomer.

jena-kulturhaus

Cultuurarena Jena

Voor de 22ste keer vindt dit jaar de Jena cultuurarena plaats tot en met 25 augustus. Dit jaarlijks terugkerende evenement trekt 350 kunstenaars aan uit 19 verschillende landen. Naast 32 concerten van ondermeer Jan Josef Liefers en Buena Vista Social Club, bevat het programma ook optredens van Jena’s Philharmonica orkest, theaterstukken, filmvertoningen en speciale activiteiten voor kinderen. In de voorgaande jaren trok de Jena cultuurarena meer dan 70.000 bezoekers.

Grasgrün festival


Tot eind augustus staan er dertig evenementen op het programma tijden het GRASGRÜN festival in Meiningen in Thüringen. De muziekstijlen variëren van klassiek, rock, tot aan soul. Daarnaast staan er optredens van het zomertheater en filmvertoningen in de zomerbioscoop op het programma. Hoogtepunten zijn de openluchtconcerten in de tuin van het slot Elisabethenburg op 2 en 3 augustus van virtuozen ‘Motion Trio’ en het beroemde duo ‘Friend ’n Fellow’.


Zomerfestival in Weimar

De zomer in Weimar staat tot september in het teken van concerten, theater, dansshows en evenementen in de openlucht. Bezoeker kunnen dagelijks genieten van kunstenaars die de binnenstad van Weimar hebben omgetoverd tot een groot openluchtfestival.

Vind voordelige vluchten naar Thüringen met Skyscanner

Comments are closed.