Weekendje Duinkerken voor sport- en cultuurliefhebbers

Zeilen en toch je voeten droog houden. Het kan op de brede en kilometerslange stranden van Malo-les-Bains bij Duinkerken waar toeristen een cursus strandzeilen kunnen volgen.
peddelend-duinkerken

Met 2 benen op de grond

Wil je met beide benen op het strand blijven staan, dan zou je tot 24 augustus dagelijks met een gids om 10.00 ’s ochtends over het strand kunnen nordic wandelen. Vind je een nat pak halen niet erg, sluit je dan aan bij een nieuwe vorm van lichaamsbeweging: Longe-Côte, waterwandelen oftewel peddelen zonder kano. Gehuld in een wetsuit en gewapend met een roeispaan loopt men al roeiend door de branding. Daarna naar een ander hoogtepunt: een picknick boven in de 58 meter hoge belfort van Duinkerken en ’s middags een architectuurwandeling maken langs de prachtige Belle Époque kustvilla’s. Na al deze inspanningen even een uurtje bijkomen op het strand waar je een authentieke houten strandcabine kunt huren en daarna ’s avonds een culinaire walking dinner ervaren met het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert in drie verschillende restaurants. De VVV biedt speciale arrangementen aan. Inlichtingen en reserveringen via www.duinkerke-toerisme.com.

Scheuren over het strand

Strandzeilen is een spectaculaire en uitdagende activiteit, waarbij de kracht van de wind gebruikt wordt om zo hard mogelijk over het strand te racen. Men zit in een snelle zeilwagen, een blokart, een soort driewieler voorzien van een groot zeil. De VVV van Duinkerken heeft een speciaal strandzeilweekend arrangement met een hotelovernachting en onderricht in de basistechniek door een gediplomeerd instructeur. Prijs vanaf 105 euro per persoon.

Peddelen zonder kano

In Nederland volslagen onbekend maar een jaar of acht geleden in Duinkerken door een roei instructeur bedacht en inmiddels in veel Franse kustplaatsen populair: Longe Côte. Je loopt met een wetsuit aan en een peddel in je hand tot aan je middel de zee in en vervolgens wandel je al roeiend door de branding. Ook voor deze sportactiviteit biedt VVV Duinkerken een speciaal arrangement waarin onder meer een hotelovernachting met ontbijt, een diner in een restaurant aan de boulevard en zondagochtend een uur introductie les inclusief wetsuit en schoenen.

Belle Époque

Zijn veel kustplaatsen langs de Belgische kust volgebouwd met grote lelijke flatblokken, het Franse Duinkerken is aan deze bouwwoede ontsnapt. Liefhebbers van Belle Epoque architectuur komen zonder meer aan hun trekken met een Nederlandstalige rondleiding langs bijzondere villa’s in Malo-Les-Bains. Kosten bedragen € 4,- per persoon.

Showspektakel

Een overweldigend visueel spektakel biedt Groupe F met hun voorstelling ‘La saga des photons’ als onderdeel van het themajaar Regionale Culturele Hoofdstad; het is een combinatie van vuurwerk, verlichte boten en acteurs, gasvlammen en veel theater op het water in de omgeving van de Olympische roeibaan le PAarc. De groep geeft meerdere voorstellingen, de eerstvolgende is op zaterdag 21 september in Gravelines.

Licht- en klankshow

Eveneens in het kader van het culturele themajaar wordt er in de maand augustus 6 maal bij de ommuurde vesting La Porte aux Boules in Gravelines een imponerende licht- en klankshow opgevoerd door zo’n 300 troubadours die in twee uur een vertolking geven van 10 eeuwen geschiedenis. Opvoeringen op 22, 23, 24, 29, 30 en 31 augustus. Info via www.son-et-lumiere-gravelines.fr.

Wereldkampioenschap Hiphop dansen

In het weekeinde van 8 en 9 november is de Kurzaal in het Congresgebouw van Duinkerken de locatie voor het wereldkampioenschap Hiphop dansen in vier categorieën; break, pop, lock en new style. Met deelnemers uit Nederland, Brazilië, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan, Marokko, Nederland en Rusland.

Bereikbaarheid

Duinkerken ligt op nog geen drie uur autorijden van Utrecht en op ruim anderhalf uur van Brussel. Er zijn goede treinverbindingen via Brussel en Lille met de Thalys en TGV of goedkoper via Brussel naar De Panne in België en dan met de bus naar Duinkerken.

Vind voordelige vluchten naar Duinkerken met Skyscanner

Comments are closed.