Altijd contant geld mee op reis!

Pinnen mag, is bijna pinnen moet geworden in binnen- en buitenland. Campagnes om pinnen nog populairder te maken draaien op volle toeren. Pinnen is goedkoop en veilig, luidt de boodschap die voorbij gaat aan het feit dat er ook risico’s aan verbonden zijn, zeker in het buitenland. Het allerbelangrijkste daar, is dat reizigers te allen tijde over geld moeten kunnen beschikken. En juist daar schort het de laatste tijd nog wel eens aan, constateert GWK Travelex, dat elke zomer voorafgaand aan het vakantieseizoen wijst op het belang van contant geld op reis. Daarom ook lanceert de geldwisselaar jaarlijks rond de vakantieperiode voordeelacties om online snel en goedkoop aan buitenlands geld te komen.
gwk-contant-geld

Storing bij pin en creditcard

Ido Schiferli, Marketing Manager van GWK Travelex vertelt:

Recent hebben we de zogenaamde Ddos-aanvallen van internationale hackers gezien, die met hun acties in één klap het complete online betalingssysteem van diverse banken plat bleken te kunnen leggen. Dat lijkt misschien niet zo’n probleem als je dit in het journaal hoort terwijl je gewoon thuis bent, maar het kan toch heel lastig zijn als je op vakantie bent. Nog afgezien van het feit dat bedragen verkeerd of dubbel werden bij- en afgeschreven, is het toch heel onhandig als je in het buitenland ineens niet bij je geld kan. Leg dat maar eens uit aan die Turkse restauranthouder bij wie je op dat moment moet afrekenen.’’Het kan echt gebeuren en op zo’n moment ben je echt blij als je nog contant Turkse lira of Kroatische kuna’s bij je hebt

Ook signaleert GWK Travelex regelmatig fraude of storingen bij buitenlandse pinautomaten die voor grote problemen kunnen zorgen bij individuele reizigers. De horrorverhalen zijn legio: zo zijn er voorbeelden dat geld twee keer wordt afgeschreven na geldopnames via bijvoorbeeld Braziliaanse pinapparaten. Bewijs dat eenmaal thuis maar weer eens bij de bank. Ook kent iedereen de verhalen over skimming. Ga je tijdens een rondreis in Zuid-Afrika even pinnen bij een benzinestation, blijken je kaartgegevens gekopieerd en een dag later is de rekening leeg.

Altijd contant mee

“Dat zijn nu precies de redenen waarom iedereen voor de zekerheid altijd contant geld mee moet nemen tijdens en reis naar het buitenland. Het zal je namelijk maar overkomen dat je ineens niet bij je geld kunt of dat er gewoon geen geld meer op je rekening staat. Dan kun je dagenlang in de problemen komen, terwijl dat simpel te voorkomen is. Gewoon naar de website www.gwktravelex.nl waar je zonder provisie te betalen de meest gangbare valuta kunt bestellen. Dat geld kan op elk gewenst moment opgehaald worden bij een filiaal van GWK Travelex, bijvoorbeeld op Schiphol. Makkelijker kan bijna niet, want iedereen kan dus vlak voor vertrek van de vlucht naar het buitenland zijn geld ophalen”, besluit Ido Schiferli van GWK Travelex.

Comments are closed.