Bonnefantenmuseum ontvangt 60.000ste bezoeker

Vandaag verwelkomde het Bonnefantenmuseum de 60.000ste bezoeker van De Grote Verandering. Revoluties in de Russische schilderkunst 1895-1917. Deze bijzondere tentoonstelling is nog tot en met 11 augustus in het Bonnefantenmuseum te zien.
60000-bonnefanten

Jaarlidmaatschap

Antoinette Wiegerinck uit Oosterbeek bleek tot haar grote verrassing de 60.000ste bezoeker van De Grote Verandering te zijn. Het Bonnefantenmuseum zette mevrouw Wiegerinck in het zonnetje met een jaarlidmaatschap van de Vereniging van Vrienden van het Bonnefantenmuseum, de prachtige tentoonstellingscatalogus en een Russische lunch in Museumcafé Ipanema. Artistiek directeur Stijn Huijts reageert vol trots op deze mijlpaal: ‘Geweldig dat zoveel mensen naar het Bonnefantenmuseum zijn gekomen om deze tentoonstelling met absolute topstukken uit de Russische kunsthistorie te bezoeken. Met nog een maand te gaan hebben we al 60.000 bezoekers mogen ontvangen en daarmee is onze bezoekersdoelstelling ruimschoots bereikt.’

De Grote Verandering. Revoluties in de Russische Schilderkunst 1895-1917

Nog tot 11 augustus toont het Bonnefantenmuseum met De Grote Verandering een unieke collectie van bijna 90 schilderijen afkomstig uit de twee belangrijkste Russische musea (het Tretjakov Museum in Moskou en het Russisch Staatsmuseum in Sint-Petersburg). De tentoonstelling belicht de geboorte van de moderne kunst in Rusland, van 1895 tot 1917. Een uitzonderlijke periode van onophoudelijke innovatie en creativiteit die een beslissende invloed had op de mondiale ontwikkeling van de beeldende kunst. De tentoonstelling presenteert wereldberoemde kunstenaars als Kazimir Malevitsj en Wassily Kandinsky, maar ook nieuwe ontdekkingen als Ilja Masjkov, Aristarch Lentoelov en Pavel Filonov. De meeste schilderijen waren nooit eerder in Nederland te zien, een deel van de werken is zelfs nog nooit buiten Rusland getoond.

Comments are closed.