Tsjechië in top 10 Europese bestemmingen

Tsjechië is populair, in de zomer maar ook in de winter. De stad Olomouc is opgenomen in de top tien van Europese bestemmingen van Lonely Planet en Jetair presenteert diverse bestemmingen in de winterbrochure. Genieten van moderne maar ook traditionele gerechten kan op Port 62 met uitzicht op de Moldau. Paardrijden bij de oudste fokkerij ter wereld? Dat kan in het Tsjechische Kladruby.
praag

Olomouc in de Lonely Planet

De wereldwijd bekende reisgids Lonely heeft vorig jaar de stad Olomouc genoemd als verborgen schat. Vanaf dit jaar is deze schat niet meer verborgen: Olomouc wordt dankzij de authentieke sfeer en het nachtleven beschreven als een must-see en staat nu in de top 10 van Europese bestemmingen voor 2013. Meer informatie: Olomouc Lonely Planet.

Culinair genieten op de Tsjechische Moldau

Port 62 is een 70 meter lange boot in Praag waarop moderne Tsjechische maar ook traditionele Boheemse gerechten gegeten kunnen worden. Dit alles met uitzicht op de rivier de Moldau. Port 62 hoort bij sport- en recreatiecomplex FreestylePark Modřany waar ook volleybal en jeu de boules kan worden gespeeld. Meer informatie: Port 62.

Jetair winterbrochure

De nieuwe winterbrochure van Jetair is gedrukt en natuurlijk staat het aanbod van Tsjechië erin. In Tsjechië kan men terecht voor wintersport in onder andere Spindleruv Mlyn en Herrachov. Door het diverse aanbod van pistes zijn er voor zowel beginners als gevorderden mogelijkheden. In Praag ligt één van Europa’s grootste waterparken ‘Aquapalace Hotel Prague’, dit waterpark is ook in de winter toegankelijk. Meer informatie: Jetair winter Tsjechië.

Kladruby Stud Farm

De oudste fokkerij in de wereld ligt in de stad Kladruby in de regio Pilsen. Hier zijn niet alleen de traditionele “Kladruber” paarden maar ook Tsjechische volbloedpaarden en een verzameling van historische rijtuigen te zien. Behalve een rondleiding kan er ook paardrijles genomen worden. Wie geen les nodig heeft kan ook zelfstandig een rit maken. Meer informatie: Kladruby Stud Farm.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tsjechië

Vind voordelige vluchten naar Tsjechië met Skyscanner

Comments are closed.