Deel je herinneringen aan het buitenmuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen bestaat dertig jaar en is op zoek naar bijzondere verhalen, foto’s en filmpjes die de historie van het buitenmuseum beschrijven. Iedereen die in die dertig jaar iets te maken heeft gehad met het museum krijgt de mogelijkheid om zijn of haar herinneringen met een groter publiek te delen. De artikelen krijgen een plek op www.mijnzuiderzee.nl. De gelegenheidsjournalisten kunnen hun persoonlijke stukje geschiedenis zelf op de site zetten. Mensen die niet zoveel ervaring met computers hebben, mogen het artikel ook opsturen zodat het museum deze zelf toevoegt.

stadgracht-buitenmuseum-in-opbouw

Alle verhalen

Alle verhalen, foto’s en filmpjes over het museum zijn welkom; ben je bij de opbouw van het buitenmuseum betrokken geweest, kom je hier al vanaf het moment dat het geopend is of heb je iets bijzonders meegemaakt tijdens een bezoek? Deel dit op de website of stuur dit verhaal met eventueel foto- en videomateriaal op naar het Zuiderzeemuseum, Postbus 42, 1600 AA in Enkhuizen of naar communicatie@zuiderzeemuseum.nl.

Registreren

Mijnzuiderzee.nl komt voort uit de Zuiderzee Automatiek en is gebouwd als een sociaal platform. De site is zo gemaakt dat het makkelijk is om een bijdrage te leveren. Iedereen kan zich registreren via Facebook of met een geldig e-mailadres. Klik daarna onder het menu verhalen op 30 jaar buitenmuseum en daarna op voeg een verhaal toe. Via een invulscherm krijgt de gebruiker stap voor stap uitgelegd wat deze moet doen om het artikel te plaatsen. Op de website staan ook handige redactietips, die helpen om het verhaal te schrijven. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Doen.

Comments are closed.