Nederlanders vallen voor Hugo uit Zuid-Tirol

Na het witbiertje, de rosé, prosecco en Aperol Spritz verovert een nieuwe aperitief de Nederlandse harten: Hugo. De traditionele mix van vlierbloesemsiroop, mousserende wijn, bruiswater, een schijfje citroen en muntblaadjes is oorspronkelijk afkomstig uit het Italiaanse Zuid-Tirol, oftewel Südtirol, en werd eerder dit jaar al door verschillende bloggers, redacteuren en foodies getipt als het zomerdrankje van 2013.
hugo-drank

Zuid-Tiroolse zomertraktatie Hugo

De sprankelende Zuid-Tiroolse zomertraktatie Hugo wordt door verschillende kenners en liefhebbers gezien als de Nederlandse terrashit van 2013. Een aantal producenten heeft het drankje, afkomstig uit Bolzano/Bozen, inmiddels opgenomen in het assortiment en ook de versbereide variant wint steeds meer terrein. Net als in de rest van Italië heerst in de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol een echte aperitivo-cultuur en staat de Hugo traditiegetrouw op het zomermenu; zowel bij de Alpiene berghutten als de sterrenrestaurants in de regio wordt het drankje steevast geserveerd. In navolging van Oostenrijk en Duitsland, waar Hugo al jaren een populair aperitief is, valt ook Nederland als een blok voor de mediterrane charmes van Hugo.

Home made Hugo

Verschillende bloggers en redacteuren vertellen bij terugkomst uit Zuid-Tirol over hun vakantieliefde Hugo. Om het liefdesverdriet te verzachten biedt een home made Hugo uitkomst:

  • 3 cl vlierbloesemsiroop (hoeveelheid is afhankelijk van concentratie)
  • 6 cl Spumante of Prosecco
  • Verse muntblaadjes
  • Stukje citroenschil / schijfje appel
  • Optioneel: scheutje bruiswater

Om de Hugo te drinken op zijn ‘Zuid-Tirools’ is het van belang dat alle ingrediënten gekoeld zijn. Hugo wordt geserveerd in een groot wijnglas. Doe wat ijsblokjes en de vlierbloesemsiroop in het glas en schenk er vervolgens de mousserende Italiaanse wijn bij. De finishing touch bestaat uit het toevoegen van een citroenschil of appelschijfje en enkele muntblaadjes. Roer voorzichtig een paar keer in het glas en klaar is de home made Hugo (eventueel met een scheutje bruiswater voor een extra fris accent). Salute!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Tirol

 

Vind voordelige vluchten naar Zuid-Tirol met Skyscanner

Comments are closed.