Yad Vashem Museum behoort tot beste wereld

Het Yad Vashem Holocaust Memorial Museum in Jeruzalem heeft de 4e plek in de lijst met beste musea ter wereld behaald. Reiswebsite TripAdvisor stelde de lijst samen. Op de site delen bezoekers hun (vakantie)ervaringen, zo ook over het museum. Een bezoeker schijft: “Je raakt gegarandeerd ontroerd in Yad Vashem, ik kan mij geen belangrijkere plek bedenken die je ooit moet hebben bezocht.”
yad-vashem-museum-jeruzalem-foto-tripadvisor

Nationale Holocaust Museum

Het Nationale Holocaust Museum, gelegen aan de rand van Jeruzalem, bestaat uit een museum, diverse gedenkmonumenten, tuinen, sculpturen, een synagoge, een onderzoeks- en educatief centrum. Toegang tot het museum is gratis. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen door het museum, onder andere in het Nederlands. Het Joodse volk is volgens Yad Vashem het levende bewijs van de Holocaust, het museum waarborgt de herinnering aan het verleden en geeft de kennis door aan de toekomstige generaties.

Tussen de meer dan 100 miljoen vakantiebeoordelingen op TripAdvisor wordt ook het Yad Vashem Museum uitgebreid beoordeeld. “Een bezoek aan Israël is niet compleet zonder een bezoek aan dit museum. Neem er minimaal drie uur de tijd voor, het is één van de beste musea die ik ooit bezocht. Emotioneel, educatief en inspirerend. Na de vakantie in Israël, is het museum is mij het meest bijgebleven; wat een ontroerende ervaring. Overlevenden vertellen er hun verhaal. Het museum is een deel van onze geschiedenis. Iedereen – religieus of niet- moet dit gezien hebben. “

De Hermitage in Sint Petersburg mag zich volgens TripAdvisor het best museum ter wereld noemen, op nummer twee staat het Antropologiemuseum in Mexico-Stad en nummer drie is het Art Institute in Chicago.

Meer informatie bij op www.yadvashem.org

 

Vind voordelige vluchten naar Jeruzalem met Skyscanner

Kaart van Yad Vashem Museum

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.