Lezing over bommenwerper bij Aviodrome

De Vriendenkring van Aviodrome Lelystad Airport organiseert op zaterdag 20 juli om 14.00 uur een lezing over de Amerikaanse bommenwerper B-17 Flying Fortress No Balls at All die op 24 februari 1944 bij Vijfhuizen een buiklanding maakte. Janny Herfst, vrijwilligster bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45, houdt de lezing.

aviodrome-bommenwerper

Persoonlijke belevenissen centraal

In de lezing staan de persoonlijke belevenissen van Lt. Arthur Wilson Starrat centraal, de bommenrichter van het toestel dat op 24 februari 1944 een buiklanding maakte bij Vijfhuizen. In 2002 bezocht Starrat samen met zijn kinderen Nederland en Duitsland. Hij bezocht de plaatsen waar hij als krijgsgevangene verbleef. Na dat bezoek werd door de kinderen van Starrat een website samengesteld met de oorlogsherinneringen van Starrat.

Janny Herfst

Janny Herfst heeft gedurende zeventien maanden contact gehad met de toen 93-jarige Arthur Starrat. Op 23 april 2012 is hij overleden. Na zijn overlijden kreeg Janny Herfst een bijzondere band met zijn drie dochters en dat leidde tot een bezoek aan de Verenigde Staten. Tijdens dat bijzondere bezoek kreeg ze inzage in het oorlogsarchief van Starrat. Dat leverde nieuwe informatie en ervaringen op. De lezing wordt gehouden op basis van de oorlogsherinneringen van Lt. Arthur Wilson Starrat.

Lezing details

De lezing wordt gehouden in het Aviodrome Lelystad Airport op zaterdag 20 juli. De aanvang is 14.00 uur. Naast het regulier entreetarief verkrijgen Vrienden van Aviodrome voor € 5,- toegang tot de lezing, ieder ander betaalt € 6,-. Deelnemers aan de lezing worden verzocht ongeveer een half uur van tevoren aanwezig te zijn voor de ontvangst met koffie. U dient zich vooraf op te geven per e-mail: b17@vriendenaviodrome.nl.

Comments are closed.