Newcastle klaar voor festivalseizoen 2013

Ook in Engeland is het festivalseizoen van start gegaan. Tienduizenden bezoekers maken zich gereed voor verschillende evenementen die in het teken staan van cultuur, eten en drinken of muziek van nationale en internationale artiesten. De festivalsfeer is in en om de Britse stad Newcastle goed te proeven de komende maanden. Zo komen de geuren van de Oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken je tegemoet tijdens het EAT! Festival. Tijdens het Summertyne America Festival passeert de gehele muzikale bandbreedte van de U.S.A.: van blues tot soul en van country tot gospel. Liefhebber van de populaire rockgroep Texas? Bezoek dan het bijzondere tuinfeest van Hardwick.
newcastle

De keuze qua festivals is enorm in het Noordoosten van Engeland de komende periode. Van country tot house en van nationale tot internationale artiesten. Waar je ook bent in Newcastle, binnen handbereik vindt er wel een topfestival plaats. Hieronder 4 tips van de meest bijzondere festivals die een bezoek meer dan waard zijn:

Tip 1: ‘England meets Americana’

Vanaf 19 juli vindt het Summertyne Americana Festival plaats in het imposante muziekgebouw van Newcastle, The Sage Gateshead. Geniet van grote namen als The Mavericks, Martha Wainwright en The Heritage Blues Orchestra. Laat je meevoeren door de verschillende Amerikaanse muziekstromingen, zoals deep southern soul, blues, gospel, country en folk. Americana heeft voor ieder wat wils. Swing mee met het Summertyne gospelkoor en laat je door de krachtige en soulvolle stemmen van de McCrary Sisters meevoeren. Het zal lijken alsof je je in Nashville begeeft.

Summertyne Americana Festival van 19 tot en met 21 juli. Outdoor stage is gratis, toegangskaarten voor optredens binnen zijn verkrijgbaar vanaf £ 10.50. Zie voor meer informatie issuu.com/sagegateshead/docs/7958_summertyne_issu_2
eat-festival

Tip 2: Bouw je eigen cake-toren!

Stel je eens voor, een stad gemaakt van cake. Tijdens het EAT! Newcastle Gateshead kun je genieten van allerlei bekende gebouwen volledig gemaakt van cake. Zowel professionele bakkers als amateurs kunnen hier hun cakedroom verwezenlijken. Het EAT! festival in Newcastle heeft verschillende onderdelen waar je als food-liefhebber kunt genieten van nieuwe gerechten, zowel lokaal, nationaal als internationaal. Tijdens het onderdeel EAT! Street & The Boiler Shop wordt Newcastle voor twee weken omgetoverd tot een internationale, culinaire hoofdstad. Is het lekker weer? Geniet dan buiten op straat van geweldige Oosterse, Mediterrane of Zuid-Amerikaanse gerechten.

EAT! Newcastle Gateshead van 23 augustus tot en met 8 september. Prijzen verschillen per onderdeel, maar toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf £ 3. Zie voor meer informatie www.newcastlegateshead.com/eat-festival

Tip 3: Hét tuinfeest van Durham

Speciaal voor The Hardwick Live Garden Party opent het Hardwick Hall Hotel op 14 september haar achtertuin voor een van de grootste tuinfeesten uit de regio. Rockgroep Texas is een van de hoofdoptredens bijgestaan door grote artiesten als Jools Holland en Alison Moyet. Ook Britain’s Got Talent ‘Loveable Rogues’ zal samen met andere lokale artiesten acte de presence geven. Even geen zin in een band? Bezoek dan de Manor Born DJ stage waar verschillende dj’s hun muzieksets ten gehore brengen.

The Hardwick Live Garden Party op 14 september. Toegangskaart voor volwassenen £ 39. Zie voor meer informatie hardwicklive.co.uk

Tip 4: Ierse cultuur snuiven op het Tyneside Irish festival

Fan van Ierse folk, de traditionele muziekstijl uit Ierland? Kom dan van 16 tot en met 27 oktober naar het Tyneside Irish Festival. Het programma staat boordevol Ierse muzikanten als Martin Hayes, Damien Dempsey en Brian Kennedy. Voor de cultuurliefhebbers staat er ook een boeklezing op het programma van schrijver en historicus Ultan Cowley. Op de universiteit van Northumbria worden tevens Ierse historische lezingen verzorgd. Wil je de winter inluiden met Keltische klanten, Ierse gezelligheid en de Ierse folk, mis dit muzikale festival dan zeker niet!

The Tyneside Irish Festival van 16 tot en met 27 oktober. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf £ 3. Zie voor meer informatie tynesideirish.com/tyneside-irish-festival

Tip 5: Combineer een festival met een cruise

Wat is er nu leuker dan een festival bezoek beginnen aan boord van een luxe cruiseferry? Maatschappijen als DFDS Seaways varen dagelijks tussen IJmuiden en Newcastle. Vul je maag in een van de drie restaurants en geniet aansluitend van live muziek in een van de bars. Sluit de avond af met een cocktail in de nachtclub. Na een heerlijke nacht slapen in jouw eigen comfortabele hut, ben je klaar om te festivallen in Newcastle!

Dfdsseaways.nl vaart dagelijks tussen IJmuiden en Newcastle. Overtochten zijn vanaf € 139,- per persoon.

Comments are closed.