Reiziger missen contact

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Tenzij dat klokje in een hotel staat dat een gratis internetverbinding biedt, zo blijkt uit nieuw onderzoek van IHG (InterContinental Hotels Group): dit onderzoek bracht aan het licht dat de mogelijkheid om online contact te maken met familie en vrienden tegenwoordig boven aan het prioriteitenlijstje van de reiziger staat.

Wereldwijd onderzoek

Dit wereldwijde onderzoek werd in opdracht van IHG uitgevoerd om de introductie deze maand van het befaamde loyaliteitssprogramma van IHG, IHG® Rewards Club te markeren. Uit het onderzoek blijkt dat mensen die voor hun werk op reis zijn, het grootste nadeel van reizen vinden dat zij soms geen contact met het thuisfront kunnen opnemen doordat er geen internetverbinding is. 40% van de reizigers noemde dit hun grootste stressfactor, boven slechte aansluitingen in hun reis (26%) en lawaaiige locaties (24%).

Het onderzoek was uitgevoerd onder 10.000 mensen uit alle delen van de wereld die voor hun werk reizen. Dit onderzoek helpt IHG om inzicht te krijgen in de prioriteiten van hun hotelgasten, nu het de eerste en enige hotelgroep is die wereldwijd aan alle leden van zijn loyaliteitssprogramma gratis internettoegang biedt. Dit nieuwe voordeel wordt om te beginnen met ingang van juli aan de Elite-leden geboden en vanaf begin 2014 ook aan de andere leden: bij een overnachting in een van deze hotels, in de bar bij een kop koffie of bij een ongeplande vergadering.

Ook andere bevindingen onderstrepen het belang van internettoegang:

  • 61% van de deelnemers aan de enquête zei dat internet de belangrijkste extra voorziening in hun hotelkamer was. Dit werd vaker genoemd dan een tv (17%), een bad (5%), een koelkast (3%) en een minibar (1%).
  • Boven aan de lijst met activiteiten waardoor reizigers zich sneller thuisvoelen als zij in hun hotelkamer zijn aangekomen, stond aanmelden bij internet (31%), en daarna volgden de kamer verkennen (25%), een warme douche nemen (14%) en uitpakken (13%).
  • Meer dan de helft van de mensen met kinderen (53%) die aan de enquête deelnamen, noemde contact met het gezin de beste manier om aan het eind van een werkdag te ontstressen.
  • 89% zei dat gratis internet hen gelukkiger zou maken als zij voor hun werk op reis zijn.
    En bijna twee derde van de respondenten (65%) zou op reis heel ongelukkig zijn als zij geen manier hadden om contact met hun dierbaren thuis te onderhouden.
  • Bijna twee derde (64%) van de reizigers zegt liever via internet dan met de telefoon te communiceren met mensen thuis.

De IHG Rewards Club, die voorheen Priority Club® Rewards werd genoemd, is het eerste en grootste loyaliteitsprogramma in de hotelbranche ter wereld met toonaangevende voordelen: zo zijn Reward-nachten op elke datum geldig, kunnen gasten op een snellere manier de Gold Elite-status bereiken door in verschillende hotels van de IHG familie van negen vertrouwde merken te overnachten en houden punten altijd hun waarde.

Bezoekers en gasten kunnen zich aanmelden voor de IHG Rewards Club en alle voordelen ervan: meteen, gratis bij elk IHG hotel. Meer informatie over de veranderingen is te vinden op www.ihg.com/IHGRewardsClub.

Comments are closed.