Internationale norm ‘Industrieel Toerisme’

Binnen ISO is een voorstel gedaan voor het ontwikkelen van een norm voor de kwaliteit van industriële toeristische diensten. De norm kan professionals helpen om de kwaliteiten van hun dienst te vergroten, hun dienst beter zichtbaar te maken en het klantvertrouwen te verhogen. Om de Nederlandse belangen te behartigen, zoekt NEN organisaties die hun mening willen geven over het voorstel en/of willen participeren in de ontwikkeling van deze norm.


ISO werkt aan een breed scala van normen op het gebied van toeristische dienstverlening. Dit varieert van recreatief duiken, golven, en jachthavens tot avontuurlijke vrijetijdsactiviteiten. De te ontwikkelen norm zal ingaan op aanbevelingen met betrekking tot de kwaliteit van industriële dienstverlening. Dit staat los van de dienstverlener en de technische karakteristieken van de betreffende locatie.

Inhoud norm

De norm stelt algemene richtlijnen op voor dienstverleners op het gebied van industrieel toerisme, die als doel hebben om kennis over te dragen over productie, onderzoek en techniek in zowel hedendaagse als historische industriële locaties. Hierbij gaat het ook om faciliteiten en uitrusting van dergelijke dienstverlening en de interne organisatie ervan.

Voor wie


De norm is van belang voor grote en kleinere ondernemingen in industrieel toerisme, overheden, universiteiten, consumenten en toeristische locaties. Daarnaast heeft de norm effect op lokale overheden die het beleid voor toerisme maken en ander toeristische stakeholders zoals hotels, restaurants en gerelateerde diensten.

Maak uw mening kenbaar

De Nederlandse stem op het voorstel moet voor 9 augustus 2013 bekend zijn. Belang- hebbenden worden verzocht hun mening voor 5 augustus 2013 kenbaar te maken bij NEN. Bij voldoende belangstelling organiseert NEN een kosteloze informatiebijeenkomst in Delft.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Delft

 

Reviews lezen over Delft

Meer informatie over Delft vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Delft. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Delft

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.