Eerste mens op de maan-dagen in Aviodrome

Van vrijdag 19 t/m maandag 22 juli kunnen bezoekers van Aviodrome weer even terug naar dat historische moment: de eerste mens op de Maan. In het theater is de film Apollo 11 te zien en in de ruimtevaart expositie wordt de rol van de Maan voor de ruimtevaart belicht.

aviodrome

Eerste maanwandeling

Precies 44 jaar geleden, op 21 juli 1969, maakte Neil Armstrong als eerste mens een maanwandeling. Bij Aviodrome kunnen bezoekers deze historische gebeurtenis van 19 t/m 22 juli opnieuw beleven. In het museum zijn beelden van de missie van André Kuipers te zien en in het theater draait een film over Apollo 11. Kinderen kunnen als astronaut op de foto, een raket kleuren, maar ook een waterraket maken en afschieten. In het restaurant is een space-iale aanbieding en in de winkel zijn astronautenijsjes te koop.

Gewichtloosheid in opblaasbare raket

Bij de maan denkt iedereen als eerste aan de gewichtloosheid die je daarop kan ervaren. Kinderen kunnen zich even een gewichtloze astronaut voelen in een opblaasbare raket waarin zij enkele meters omhoog worden geblazen. Door de luchtdruk in deze unieke 8 meter hoge space shuttle wordt de deelnemer veilig de hoogte in geblazen. Hierdoor zal de deelnemer op een bepaalde hoogte zweven in de raket en het gevoel krijgen dat hij een echte astronaut is.

Aviodrome is tijdens de zomervakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lelystad

 

Reviews lezen over Lelystad

Meer informatie over Lelystad vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lelystad. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Aviodrome, Lelystad

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.