Gratis WiFi vier pleinen Utrechtse binnenstad

Vrijdag 12 juli heeft Mirjam de Rijk, wethouder Economische Zaken, op de Neude het gratis WiFi in werking gesteld. Begin volgende week zal publiek WiFi ook op drie andere pleinen in de stad gerealiseerd zijn (Vredenburg, Stadhuisplein en Domplein). Deze pilot, die tot eind van het jaar loopt, vloeit voort uit het verzoek van de gemeenteraad om in Utrecht gratis publiek WiFi te realiseren in de binnenstad, bij voorkeur al tijdens EYOF.

domtoren-utrecht

Realisatie

De pilot wordt gezien als een leer- en ervaar periode die inzicht geeft in het feitelijke gebruik door bezoekers, bedrijven, ondernemers, studenten en evenementenorganisaties zoals het EYOF en NFF (Nederland Film Festival). De afdeling economische zaken van de gemeente Utrecht heeft samen met het Centrum Management Utrecht (CMU) de pilot ontwikkeld, waarbij de technische uitvoering in handen lag van het Utrechtse bedrijf Wifives van Rob van den Broek. De afgelopen periode is door Wifives, samen met CMU en de horecaondernemers, alles op alles gezet om in een heel kort tijdsbestek op de Neude het publiek WiFi te realiseren voor EYOF (14 juli t/m 19 juli) .

Gastvrijheid

De pilot past bij de gastvrijheid van Utrecht en faciliteert vooral jongeren om altijd overal connected te zijn met hun smartphones en tablets voor het onderhouden van hun contacten en het uitwisselen van beelden via social media. De inlog is simpel, vrij toegankelijk voor iedereen, en komt uit op de pagina van ‘Bezoek Utrecht’ met informatie over Utrecht viert 2013.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.