Zomerdrukte watertoerisme Utrecht

De Utrechtse grachten zijn de afgelopen dagen zeer in trek bij waterrecreanten. Het lekkere weer speelt hier duidelijk een rol in. Daarnaast biedt Utrecht deze zomer verruimde bedieningstijden van bruggen en sluizen en is het aantal aanlegplekken uitgebreid. Dit biedt waterrecreanten de mogelijkheid om extra lang in Utrecht te verblijven. Zo heeft men voldoende tijd om naast het varen door de grachten, ook nog te voet of per fiets de historische binnenstad te ontdekken, te winkelen of van een gezellig terras te genieten.

drukte-utrecht-water-toerisme-zomer-2013

Zomerperiode

Voor de maanden juli en augustus zijn de toegangsmogelijkheden voor watertoeristen verruimd. Iedereen die Utrecht met de boot wil bezoeken, kan vanaf heden tussen 09.00 en 21.00 uur in- en uitvaren. Dit geldt voor boten met een doorvaarhoogte tot 1.90 meter; boten die groter zijn, moeten rekening houden met de spitsuren van 16.30 tot 18.30 uur, waarbij bruggen niet bediend worden om zo het autoverkeer in de stad sneller te laten doorstromen. Naast de verruimde toegangstijden is het aanbod van aanlegsteigers uitgebreid: men kan nu, naast het gebruikelijke aanbod, ook aanmeren bij de Oosterkade, waar eind juni een nieuwe aanlegsteiger is gerealiseerd. Deze steiger dient als op- en afstapplaats voor rondvaartboten, maar ook pleziervaartuigen kunnen er terecht. De steiger draagt hiermee bij aan een verbeterde verbinding voor waterrecreanten met de binnenstad.

Bereikbaarheid

Met deze ontwikkelingen op het gebied van waterrecreatie zet Utrecht in op een betere bereikbaarheid voor boten. Utrecht ligt midden in een uitgebreid netwerk van plassen en waterwegen. Voor waterrecreanten een uitgelezen kans om vaarroutes te combineren met datgene wat de stad Utrecht te bieden heeft. De verbeterde voorzieningen dienen hierbij als stimulans voor de recreatievaart: dit zal moeten leiden tot meer toeristen die met de boot Utrecht komen bezoeken. Daarnaast maken de versoepelde aanmeertijden en uitgebreide ‘short stays’(max. 6 uur) het mogelijk langer te verblijven en makkelijker om de stad te bezoeken. De tijdelijke verruiming van de sluistijden en verbetering van voorzieningen draagt hiermee bij aan de ambitie van Utrecht om de bereikbaarheid én gastvrijheid van de stad te verbeteren.

Meer informatie over waterrecreatie in Utrecht is te vinden op: www.utrecht.nl/havens

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.