Uitbreiding bizonfamilie in Bellewaerde Park

De babyboom in Bellewaerde Park gaat verder ! Deze nacht, om 6 uur, is een kleine Europese bizon geboren. De geboorte van deze bizon, die behoort tot de familie van de grootste landzoogdieren van Europa, is heel belangrijk voor het park dat actief deelneemt aan een programma voor het instandhouden van dit ras.

baby-bizon-bellewaerde-park

De geboorte van de kleine bizon

Na een dracht van ongeveer 9 maand heeft mama Estépa deze morgen om 6 uur het leven geschonken aan een klein kalf. De bevalling is heel goed verlopen op natuurlijke wijze waardoor geen interventie nodig was.
De kleine vrouwelijke bison doet het goed, ze weegt reeds 40 kg en lust graag moedermelk.

De grootste landzoogdieren van Europa

De bizon bonasus, of wisent, is het grootste zoogdier van Europa en één van de Europese grote grazers. Hij behoort tot de familie van de Bovidea. Een volwassen mannetje weegt tussen 800 kg en 1,200 ton en de grootte ervan kan tot 2 meter bereiken op schouderhoogte. Het vrouwtje is een beetje kleiner en haar gewicht varieert van 350 kg tot 600 kg.

In Bellewaerde Park bestaat de kudde uit 4 vrouwtjes en 1 mannetje. U kan de babybizon en zijn familie reeds bewonderen in de weide die zich rechtover de attractie «Keverbaan » in de Far West zone bevindt.

De Europese bizon : een bedreigde diersoort

De Europese bizon ( of wisent ) is een bedreigde diersoort. Tengevolge van de Tweede Wereldoorlog zijn deze bizons volledig verdwenen. Na herintroductie van deze Europese bizons in hun natuurlijke milieu, is er een nieuwe populatie tot stand gekomen maar deze nieuwe populatie blijft heel beperkt.

In zoos blijft de wisent een zeldzame diersoort. In dierenparken, lid van EAZA*, verblijven er momenteel 329 Europese bizons. Met de komst van de Europese bizons in Bellewaerde Park in 2012 heeft het park zich sterk ingezet voor het internationaal kweekprogramma. De geboorte van de babybizon is dan ook een grote beloning voor de dierenverzorgers.

(*Association of European Zoos and Aquaria )

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van België

 

Reviews lezen over België

Meer informatie over België vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar België. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van België

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.