Startschot ‘Winkeltijden Convenant’ Maastricht

Naar aanleiding van eerdere successen én het besluit van de gemeenteraad om vrije winkeltijden mogelijk te maken vanaf 1 april 2013, bundelen o.a. Gemeente Maastricht, Centrummanagement, Vereniging van Eigenaren Binnenstad Maastricht (VEBM), winkelcentra Entre Deux en Mosae Forum, Grootwinkelbedrijf, Maastricht Bereikbaar, Media Markt Maastricht en VVV Maastricht hun krachten in een uitgebreide marketing & communicatie campagne. Een voor de Benelux unieke samenwerking, met als doel Maastricht krachtig en eendrachtig op de kaart te zetten in de Euregio: bezoekers en bewoners zijn altijd welkom in Maastricht, 7 dagen per week. Vandaag, dinsdag 9 juli hebben alle partijen het ‘Winkeltijden Convenant’ ondertekend, waarmee ze officeel hun toezegging doen tot het benodigde budget én het belang van deze gezamenlijke campagne onderstrepen.

Maastricht

Maastricht

Altijd Maastricht: 7 dagen per week

Deze ‘Altijd Maastricht’ campagne is erop gericht om samen ervoor te zorgen dat de vrije winkeltijden op zondag bijdragen aan een economische impuls voor de stad. Het culturele programma ‘Lazy Sunday Concerts’ maakt het aanbod van Maastricht nóg aantrekkelijker. Vervolgens wordt dit via een op maat gemaakte on- en offline promotiecampagne landelijk en (Eu)regionaal gecommuniceerd. Diverse uiteenlopende partijen zoals de HEMA, Hotel Derlon, Media Markt en Grand Café Maastricht Soiron maken gretig gebruik van de toolkit en dragen de campagne mee uit via hun eigen communicatiekanalen.

Om te kunnen spreken van een effectieve campagne is er naast draagvlak bij ondernemers en relevante partijen ook een aanzienlijke investering nodig. Gemeente Maastricht, Centrummanagement Maastricht, VEBM, winkelcentra Entre Deux en Mosae Forum, Grootwinkelbedrijf, Maastricht Bereikbaar, Media Markt Maastricht en VVV Maastricht zijn bereid het hiervoor benodigde budget van ruim € 300.000 gezamenlijk te realiseren.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Maastricht

 

Reviews lezen over Maastricht

Meer informatie over Maastricht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Maastricht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Maastricht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.