Oktober: Keukenhof Bloembollenmarkt

In het weekend van 11 t/m 13 oktober vindt de Keukenhof Bloembollenmarkt in het Oranje Nassau Paviljoen op Keukenhof plaats. Tientallen kwekers die zich hebben toegelegd op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan. De kleur van het voorjaar maakt plaats voor een markt waar gerenommeerde kwekers hun bloembollen tonen.

bloembollen

Keukenhof Bollenmarkt

De Keukenhof Bollenmarkt is een begrip voor een ieder die geïnteresseerd is in bloembollen en tuinieren. Een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten, worden aangeboden door kwekers. Men ontvangt zo uit de eerste hand informatie over het planten en verzorgen van de verschillende soorten bollen. Specialisten vertellen hoe u thuis het meest succesvol met bollen kunt zijn. De bloembollenmarkt is niet alleen dé markt voor de liefhebber van de bijzondere bolbloemen, ook wordt grote aandacht besteed aan het educatieve aspect.

Bloembollenseizoen

De bloembollenmarkt is het startsein voor het internationale bloembollen plantseizoen. Sfeer van nu, kleur voor straks! De komende maanden gaan er in het park in totaal ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in. Er worden plantdemonstraties gegeven door de Keukenhof tuinmannen, met nuttige tips en adviezen. Onder leiding van een boomdeskundige en een gids worden herfstrondleidingen door het park verzorgd. De rondleidingen starten in de hal van het Oranje Nassau Paviljoen om 11.00 en om 14.00 uur.

De bloembollenmarkt is van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis.

Tijdens de bloembollenmarkt wordt het mozaïek in bollen gepresenteerd voor het thema van 2013. Het thema voor volgend seizoen is Holland. Het park is geopend van 20 maart t/m18 mei 2014.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lisse

 

Reviews lezen over Lisse

Meer informatie over Lisse vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lisse. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lisse

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.