Met Arkefly naar Dakar in Senegal

Zonovergoten, prachtige stranden en veel rondreismogelijkheden; het is tijd voor Senegal. ArkeFly breidt haar routenetwerk verder uit en vliegt deze winter naar de hoofdstad Dakar. Vanaf 4 december 2013 vliegt de airline elke woensdag met een Boeing 737 naar deze onontdekte vakantiebestemming, vooral bekend van de gelijknamige woestijnrace. Vanaf 529 euro inclusief brandstof- en luchthavenbelasting kan een retourticket worden geboekt. Holland International en Arke bieden vanaf 699 euro per persoon 8-daagse volledig verzorgde vakanties naar Senegal, inclusief visum. De vakanties en vluchten zijn vanaf nu boekbaar.

Dakar Rally

Dakar Rally

Het land van de Baobab

Met Senegal speelt ArkeFly in op de toenemende vraag naar zonzekere winterbestemmingen met een korte vliegtijd. Senegal is echter meer dan alleen een strandbestemming. Het land – vijf keer zo groot als Nederland – heeft veel highlights, zoals het koloniale Saint-Louis. Dit is een levendige en muzikale stad waar veel culturele evenementen worden gehouden. Het centrum van de stad ligt op een mooi schiereiland, dat via een vijfhonderd meter lange brug met het vaste land wordt verbonden. In de omgeving van Saint-Louis liggen diverse nationale parken, zoals het natuurpark Langue de Barbarie met zeeschildpadden en vogels, reservaat Gueumbeul en het moerasgebied Djoudj. Ook Pink Lake, het meer dat bekend staat om de roze gekleurde gloed van het water, de woestijn van Lompoul en Dakar zelf zijn een bezoek meer dan waard. Een prachtige Baobab boom (het symbool van Senegal) is op al deze plekken nooit ver weg.

Strandvakanties in Saly en Somone

Holland International en Arke bieden een afwisselend aanbod van acht sfeervolle hotels in de badplaatsen Saly en Somone: van twee- tot vijfsterren hotels en variërend van logies/ontbijt tot All Inclusive. Saly ligt aan een gezellige baai, heeft een knus centrum met meerdere restaurants en bars en diverse sportmogelijkheden als diepzeevissen, paardrijden, zeilen of kanoën. Somone is rustiger gelegen en heeft prachtige witte zandstranden. Beide reismerken hebben daarnaast twee groepsrondreizen (met gegarandeerd vertrek) samengesteld: een 8-daagse rondreis door Senegal en een 15-daagse rondreis door Senegal en het zuidelijk gelegen buurland Gambia.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Dakar

 

Reviews lezen over Dakar

Meer informatie over Dakar vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Dakar. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Dakar met Skyscanner

Kaart van Dakar

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.