Must see: La Avenida de los Volcanes Ecuador

Aan beide kanten van de evenaar, die dwars door Ecuador loopt, ligt ‘La Avenida de los Volcanes’: de ‘Laan van Vulkanen’. Een ‘laan’ met meer dan 70 vulkanen, waarvan 27 nog steeds actief. Een ongeëvenaard, uniek vulkanisch landschap met vruchtbare heuvels, gigantische rotsen van gestold lava en eeuwige sneeuwtoppen die de zon trotseren. ‘La Avenida de los Volcanes’ is in 1812 ontdekt door de Duitse wetenschapper Alexander von Humboldt en een belangrijke toeristische trekpleister voor het populaire Zuid-Amerikaanse land.
ecuador

Hoogste punt Cotopaxi

Een van de bekendste vulkanen in Ecuador is de Cotopaxi. Deze perfect symmetrische kegel is met zijn 5.943 meter één van de hoogste nog actieve vulkanen ter wereld. De gigant ligt in het Cotopaxi National Park, 50km van de hoofdstad Quito. Het park huist vossen, poema’s, Andes lama’s en meer dan 90 verschillende vogelsoorten.

Hotsprings en vulkanische wellness

Twee van de meest actieve vulkanen van Ecuador liggen in het Sangay National Park. De Tungurahua en de Solitario Sangay zijn respectievelijk 5.016 en 5.230 meter hoog. Aan de voet van de Tangurahua ligt de stad Baños: de poort naar de Ecuadoriaanse Amazone en bekend om haar warmwaterbronnen (hot springs). Vanuit de nabijgelegen stad Pondoa vertrekken te voet en te paar excursies naar de vulkaan. Het dorpje beschikt over mooie spa’s met speciale (vulkanische)behandelingen.

Over Ecuador

Ecuador is een van de populairste toeristische bestemmingen van Zuid-Amerika. Het land telt ruim 15 miljoen inwoners, verspreid over meer dan 280.000 km2. Geografisch is Ecuador te verdelen in vier diverse en bijzondere gebieden: Het Andesgebergte, de Amazone, het kustgebied aan de Stille Oceaan en de wereldberoemde Galapagos eilanden. KLM vliegt vanuit Amsterdam 4x per week direct naar de hoofdstad Quito en 5x per week naar Guayaquil.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Ecuador

 

Reviews lezen over Ecuador

Meer informatie over Ecuador vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Ecuador. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Ecuador met Skyscanner

Kaart van Ecuador

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.