Babygiraffe geboren in Bellewaerde Park

Iedereen heeft er vol ongeduld op gewacht. Eerst werd de geboorte in de lente verwacht, maar de baby is uiteindelijk op woensdag 3 juli 2013 geboren om 13u28, toevallig ook de geboortedag van Bellewaerde Park zelf. De babygiraf maakt het super. De komst van de babygiraf is een grote opsteker voor Bellewaerde Park en het Europese kweekprogramma. Volgens het EAZA-rapport telt de populatie van de Rothschild giraffen nog slechts 650 dieren in de hele wereld.

Babygiraffe Bellewaerde Park

Babygiraffe Bellewaerde Park

Simone voor de derde maal mama

Simone, de mamagiraf is acht jaar oud. Dit is haar derde bevalling in Bellewaerde Park. De zwangerschap bij een giraf duurt ongeveer 14 maand en de bevalling kan soms complex verlopen. De verzorgers en de dierenarts waren gedurende de hele periode van de bevalling aanwezig. Gelukkig verliep de bevalling zonder problemen en toonde de babygiraf zijn snuitje op natuurlijke wijze.

Na een halfuurtje ging de babygiraf rechtstaan om te drinken bij de mama. Jammer genoeg weigerde Simone dit en toonde ze geen interesse in haar jong. Op dit moment zijn de dierenverzorgers het verblijf naar binnengestapt om de babygiraf zijn eerste melk te geven en hebben ze kunnen vaststellen dat het een jongen is geworden.

In de eerste weken zal de babygiraf ongeveer vier liter melk per dag drinken. Ondertussen zullen de dierenverzorgers met veel zorg de groei observeren.

Ontmoeting met het publiek

Op dit moment, blijft de baby dicht in de buurt van de mama om warm te hebben. Binnen een aantal dagen en als het weer het toelaat (minimum 15°C), kan de baby de buitenwereld ontdekken. In de Savanne, krijgt de babygiraf een ruimte dicht bij de observatietoren. Later zal hij kunnen ravotten met de andere giraffen van het park.

Belangrijke geboorte voor Bellewaerde Park

De komst van de babygiraf is een grote opsteker voor het park. Bellewaerde Park neemt deel aan een EEP* kweekprogramma. Dit programma is ontwikkeld voor het behoud van de Rotschild giraffen. Volgens het EAZA** rapport telt de populatie van de Rotschild giraffen slechts 650 dieren.
*(European Endangered Species Programme) **(European Associations for Zoos and Aquaria)

Babyboom

Het jaar 2013 ziet er heel goed uit voor de dierenbevolking van Bellewaerde Park. Op 4 april werd een witkopmaki geboren. Witkopmaki’s zijn een bedreigde diersoort en komen zelden voor in Europese dierenparken. Daarna was de vrouwelijke zebra, Amber, aan de beurt, op 14 juni werd de kleine Itzae geboren. Bovendien hebben de dierenverzorgens vastgesteld dat ook Ghonda, de tweede vrouwelijke giraf, in blijde verwachting is van een kleintje. Ook hier wordt de zwangerschap op de voet gevolgd en komen de dierenarts-specialisten van de Universiteit Gent om de twee weken een echografie nemen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van België

 

Reviews lezen over België

Meer informatie over België vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar België. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar België met Skyscanner

Kaart van Bellewaerde Park, België

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.