Kersenfestival in Kerteminde

In het Deense stadje Kerteminde, aan de oostkust van het eiland Funen, wordt van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli weer het Kersenfestival gehouden, een evenement waarbij de smakelijke vrucht die in deze regio met succes wordt gekweekt centraal staat.

Kersenfestival Denemarken

Kersenfestival Kerteminde, Denemarken

Activiteiten

Tijdens het festijn zijn er zeer uiteenlopende activiteiten. Het gaat daarbij vooral om proeverijen, muziek en kunst.
Een van de hoogtepunten is de romantische kersenbruiloft, die op zaterdag 20 juli om 14.00 uur kan worden bijgewoond op Torvet, het centrale marktplein van Kerteminde. Ook wordt door de ‘kersenkoningin’ een ‘kersenminister’ gekozen, die vervolgens een jaar als een soort ambassadeur voor het evenement optreedt. Tijdens het evenement is er in Kerteminde een delicatessenmarkt waar (uiteraard) kersen en daaraan gerelateerde producten te koop zijn – vooral gebak. Op een podium op het marktplein zijn optredens van bands en zanggroepen. Er zijn verder onder meer kunstexposities en stadsrondleidingen.

Verblijfsarrangementen

Tijdens het kersenfeest biedt de plaatselijke VVV aantrekkelijke verblijfsarrangementen aan.
Meer informatie: Kerteminde Tourist Office, Hans Schacksvej 5, DK-5300 Kerteminde, T +45 6532 1121, E-mail turist@visitkerteminde.dk en www.visitkerteminde.dk en www.kirsebaerfestival.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kerteminde

 

Reviews lezen over Kerteminde

Meer informatie over Kerteminde vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kerteminde. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Kerteminde met Skyscanner

Kaart van Kerteminde, Denemarken

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.