Carpesol Spa Therme: Wellness over de grens

Duitsland blinkt er in uit: topfitte kuuroorden, zwaar bevoordeeld door Moeder Natuur met heilzaam bronwater, schone lucht en een prachtig uitzicht. Voeg daarbij de eeuwenlange ervaring met verkwikkende, natuurlijke therapieën en lekkere, warme sauna’s en je krijgt het niet zo heel Duits klinkende begrip Wellness.
Vooral in het noordwesten van het land, in het Geheim over de grens, vind je een lange reeks stadjes met ‘Bad’ in de naam. Altijd een goed teken. Neem nou Bad Rothenfelde in het Osnabrücker Land. Vanaf 3 juli nóg weer wat aangenamer dankzij de splinternieuwe ‘Carpesol Spa Therme’.

carpesol-duitsland-wellness

Carpe sol? Dat moeten we uitleggen.

Het is één van de modernste en mooiste Thermen van het land geworden. En dat wil wat zeggen met de forse concurrentie, alleen al in deze regio aan de voet van de Teutoburger Wald heuvels, die niet voor niks de bijnaam heeft ‘Heilgarten Deutschlands’.

De naam ‘carpesol’ heeft niet alleen met zon, maar ook met ‘Natursole’ of zout te maken. Bad Rothenfelde heeft een oergezond microklimaat. Niet door het weer, wel puur natuur. Dankzij het antieke Gradierwerk in het park: een bouwwerk van takkenbossen, waar langzaam bronwater uit de diepte vanaf sijpelt, boordevol heilzame zouten en mineralen, die als een kalme nevel opstijgen in precies de juiste dosering. ’s Avonds, al wat rozig van alle Wellness, een wandelingetje onder de lantaarns en inademen maar!

Van alle eigentijdse gemakken voorzien

Een prachtig contrast eigenlijk: het oude, eerbiedwaardige, romantische kuuroord waar al in de negentiende eeuw mensen bijkwamen en het ultramoderne water-stoom-damp-zoutparadijs carpesol SpaTherme dat nu net open is, van alle eigentijdse gemakken voorzien. Met alle kennis en sfeer van de klassieke badcultuur, dat dan weer wel.

Loop je even mee rond? Onder de 16 meter hoge glazen koepel – overal natuurlijk licht! – vinden we: tien verschillende binnen- en buitenbaden. Het Solebekken bijvoorbeeld, in de openlucht, met water van 32 graden en 3% vitaliserende Sole. Het Thermalbad binnen, net zo aangenaam warm, omringd met fonteinen, massagedouches en drijfvijvers (12% Bad Rothenfelder natuurzout!).

Op één van de drie (!) verdiepingen vier typen Finse sauna’s. Ook weer met zwembaden. Op het 1.000 m² overdekte grote dakterras – zeiden we al dat carpesol best groot is? – nog eentje dan, de Panoramasauna met rondom uitzicht op de groene heuvels of de sterrenhemel. Wie maar één dagje gaat doet zichzelf tekort, want die mist: cocktail aan de bar, etentje van Duitse kwaliteit, Iers-Romeins Bad, de verleidelijke mix van Romeins badhuis en Oosterse hammam, even dommelen in de chillruimtes of – in de wintermaanden – gloedvol plezier op een van de sfeervol verlichte, dampende Thema-Party’s.

Wellnessparel

Een onvervalste Wellness-parel in het Münsterland is DIE SAUNA INSEL in Dülmen. Een sauna? Nee, een vijfsterrenvitaliteitscentrum, zo luidt de ondertitel. De sauna mag dan een Finse uitvinding zijn, in Duitsland brachten ze plezier en comfort in: zachte handdoeken, reinheid, vriendelijke begeleiders en natuurlijk de stomende Aufguss. Een tip: de indianensauna Sweat Lodge. Alles hier in Dülmen is puur en echt: ruige blokhutten, echte houtvuren, smaakvolle maaltijden en opbeurende wellnessmassages.

Hou de evenementenkalender in de gaten, voor speciale belevenissen zoals de Moonlight Sauna en de Poolnacht!
De komende weken: Pool Party op vrijdag 5 juli. Zomerhits, cocktails, Caribische strandsfeer. Iedere maand op de 10e , 20e en 30ste: Aufguss Rituelen, zweten en genieten van vers fruit, donker brood met ham en een pittige borrel!

Gezondheid uit de Grafschaft Bentheim

Kuuroord Bad Bentheim is gezegend met miljoenen jaren gezuiverd, mineraalhoudend bronwater. Hoofdingrediënt in de prachtige Bentheimer Mineral Thermen. Denk aan een sereen, smaakvol kuurcentrum met Japanse invloeden: helder, eenvoudig en luxe. Het water heeft een heilzaam zoutgehalte van 3 procent.

Normaal al heel gezellig, deze thermaalbaden, maar extra cool tijdens de zomerse Aqua Nights. Feeërieke verlichting, zachte muziek, bubbels in de Bistro, extraatjes in de sauna, aqua-fitness om mee te doen. Zo zit je in nog te badderen een paar kilometer van Oldenzaal en Enschede, zo waan je je in Parijs of Madrid: het thema van de Aqua Night Classics is ‘stedentrips’.

Toch een tijdje in Bad Bentheim? Ontdek met de kinderen waterspeelparadijs Badepark en ga op avontuur naar een echt Pirateneiland!

Het Emsland.

Klinkt al gezond en schoon en dat is het ook. Gemoedelijke rust, aangename warmte, ontspannen. Daar draait het om in saunapark Linus. Een 6.000 m2 groot complex met riant buitenbad in mediterrane sferen, tuinen, een waterval, natuurlijke vijver en betoverende binnenruimten met zachte waterbedden, open haarden, bistro met vitaminerijke salades, vruchtensapjes en licht vertreerbare lekkernijen. En natuurlijk: een indrukwekkende hoeveelheid keurig verzorgde sauna’s. Want daar kwamen we eigenlijk voor.

Het motto van dit gastvrije verwenadres is ‘Genau meine Welt’. Vrij vertaald: piekfijne perfectie, een oase waar iedereen zicht thuis voelt.

Meer ontspanningsmogelijkheden? Kijk op www.geheimoverdegrens.nl/actieve-vakantie/wellness/

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Bad Rothenfelde

 

Reviews lezen over Bad Rothenfelde

Meer informatie over Bad Rothenfelde vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Bad Rothenfelde. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Carpe Sol Spa Therme, Bad Rothenfelde

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.