Expositie Henk Helmantel in Martinikerk

Na 43 jaar keert de bekende Groningse schilder Henk Helmantel terug met een expositie in de stad Groningen. Van 5 juli tot en met 31 augustus 2013 exposeert de Noordelijke Realist een deel van zijn werk in de Martinikerk, onder de naam ”Helmantel in de Martinikerk: Stillevens-Interieurs”. Het accent van de tentoongestelde werken zal liggen op zijn monumentale stillevens, kerk- en kloosterinterieurs.

Helmantel

Henk Helmantel

Voor Helmantel betekent de tentoonstelling een terugkeer in de Martinikerk, want 43 jaar geleden, aan het begin van zijn schilderloopbaan, heeft hij voor de eerste én enige keer in de stad geëxposeerd, toen ook in de Martinikerk.

Martinikerk

De expositie wordt gehouden in het koor en de kooromgang van de Martinikerk. Qua ambiance en uitstraling vormt deze een entourage, die naadloos aansluit bij het geëxposeerde werk van Henk Helmantel. De Martinikerk vraagt om monumentaal werk en dat zal er ook voornamelijk te zien zijn: de expositie zal grotendeels bestaan uit verstilde kerkinterieurs en realistische stillevens.

Bezoekersinformatie

De expositie is in de periode van 5 juli tot en met 31 augustus 2013 te zien van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 5,- p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

De officiële opening van de expositie is op donderdag 4 juli om 20.00 uur en zal verricht worden door de directeur van het Groninger Museum, Andreas Blühm, en muzikaal worden omlijst door organist Sietze de Vries.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Groningen

 

Reviews lezen over Groningen

Meer informatie over Groningen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Groningen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van de Martinikerk te Groningen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.