Groene HotSpots winnaars bekend

Van maart t/m 30 april 2013 kon iedere Zuid-Limburg liefhebber deelnemen aan de wedstrijd ‘Groene HotSpots’. Onder deze noemer kon iedereen, middels het inzenden van een foto en motivatie, aangeven welke plek in Zuid-Limburg het mooist en/of meest bijzonder is. Dit kon een plek zijn die al bij iedereen bekend is, maar ook een onbekende plek die tot op heden nog onontdekt is. De wedstrijd is opgezet om het Nationaal Landschap Zuid-Limburg meer onder de aandacht te brengen. Uit de ruim 100 inzendingen zijn nu de 10 winnaars bekend. In het najaar van 2013 worden de ‘Groene HotSpots’ geplaatst.

groene-hotspots-zuid-limburg

Persoonlijke ‘Groene HotSpot’

De mooiste plekjes in Zuid-Limburg verdienen extra aandacht. Via www.groenehotspots.nl kon iedereen tot en met 30 april 2013, zijn persoonlijke favoriete plek nomineren tot Groene HotSpot. Enige voorwaarde was het insturen van een foto en het schrijven van een motivatie. Als deelnemer maakte men kans op een informatiebord op de betreffende aangewezen plek in Zuid-Limburg. Op het informatiebord wordt naast informatie over het landschap en de planten en dieren die daarin leven, ook de persoonlijke motivatie van de deelnemer geplaatst. Winnaars worden hierdoor vereeuwigd bij hun eigen mooiste en bijzonderste plekje in Zuid-Limburg. De tien plekken die binnenkort de titel

‘Groene HotSpot’ krijgen zijn:

  • Winthagen, door dhr. P. Crombach
  • Noordal Bergenhuizen, door mw. E. Huls
  • Coulissen landschap Gulpen-Wittem / Eys, door dhr. M. Hertog
  • Cottessen, door dhr. P. Franssen
  • Ravensbosch, door dhr. H. van Spanje
  • Maasvallei Meers, door dhr. J. Janssen
  • Bergseheide (Geulhem), door mw. I. Emonds
  • Eijsden (Maas zicht), door mw. N. Spierts
  • Brunssummerheide, door mw. N. Didden-Latten
  • Sweikhuizen, door mw. T. Briels

De winnaars zijn reeds ingelicht en waren aangenaam verrast dat hun favoriete Zuid-Limburgse plekje is verkozen tot ‘Groene HotSpot’. In het najaar van 2013 worden op de specifieke plekken de ‘Groene HotSpots’ borden geplaatst.

Meer informatie

Het project ‘Groene HotSpots’ wordt door een aantal organisaties gezamenlijk gedragen. Het unieke is hierbij de samenwerking tussen enerzijds de drie natuurbeherende organisaties als Stichting het Limburgs Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en anderzijds VVV Zuid-Limburg. Alle informatie over de ‘Groene HotSpots’ vindt u op www.groenehotspots.nl.

Het project ‘Groene HotSpots’ is onderdeel van de campagne Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Meer hierover kunt u vinden op www.nationaallandschapzuidlimburg.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Limburg

 

Reviews lezen over Zuid-Limburg

Meer informatie over Zuid-Limburg vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Limburg. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zuid-Limburg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.