Bioscoop op vliegveld grootste wens reiziger

Uit onderzoek gehouden door vliegticketzoekmachine Skyscanner onder meer dan 10.000 internationale reizigers is gebleken dat een bioscoop op het vliegveld de meest gekoesterde wens is. Eventjes kunnen slapen staat op een tweede plek in de top 10 van meest gewilde voorzieningen op een vliegveld. Meer dan een derde stemde op de zogeheten ‘sleep pods’ die het vliegveld van Abu Dhabi afgelopen maand heeft onthuld. Voor nog geen tien euro per uur is dit een perfect alternatief voor een hotelkamer.

skyscanner-onderzoek-alcoholgebruik-op-vluchten

Bibliotheek

Op een opvallende derde plek staat een bibliotheek die reizigers de mogelijkheid biedt om boeken voor tijdens de vakantie te lenen. Dit toont aan dat ondanks de e-readers een gewoon papieren boek nog steeds populair is onder de reizigers. Schiphol speelt al behoorlijk in op de wensen van de reiziger, want dit is het eerste vliegveld ter wereld met een bibliotheek. Een park in de buitenlucht is ook een wens van vele reizigers en staat op de vierde plek.

Verschillen tussen man en vrouw

Ondanks dat zowel de mannelijke als de vrouwelijke reizigers het eens waren over de bioscoop, toont het onderzoek aan dat er wel wat verschillen waren in de andere opties. Zo kiest een overduidelijke 45% van de vrouwen voor een schoonheidssalon tegenover 14% van de mannen. En 12% ziet een personal shopper wel zitten terwijl 8% van de mannen hier hetzelfde over denkt.

De mannen zoeken meer actief vermaak op het vliegveld met de wens voor een zwembad op de vijfde plek. 14% kiest voor een gratis fiets om het gebied rondom het vliegveld te verkennen tegenover 9% van de vrouwen en 8% van de mannelijke reizigers zou graag een golfsimulator op het vliegveld willen zien in vergelijking met 3% van de vrouwen.

De Nederlandse reiziger heeft een iets andere volgorde wat betreft het wensenlijstje. Uit het onderzoek waar ook 1000 Nederlanders aan meededen blijkt dat de bioscoop ook op nummer een staat, maar een park in de buitenlucht staat op een tweede plek. Op drie staan de slaapplekken en op vier een bibliotheek. De vijfde plek is gereserveerd voor een schoonheidssalon. Ook op deze wens heeft Schiphol al ingespeeld, want het vliegveld beschikt over een schoonheidssalon.

skyscanner-onderzoek

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.