Zomerexpositie Bonnefantenmuseum

Voor de zomerexpositie in Bonnefanten Roermond is beeldend kunstenaar Ien Lucas (woont en werkt in het Limburgse Echt) benaderd om als gastconservator op te treden. Het resultaat van haar curatorschap is de tentoonstelling Een zomerwandeling, van Luyten naar Alÿs. De wandeling voert via de romantische 19de-eeuwse belevingswereld langs kunstwerken waarin de maakbaarheid en het manipuleren van stad en landschap met hedendaagse visies en technieken centraal staan. De verbeelding van de bezoeker zal onderweg geprikkeld en gevoed worden metinspirerende en soms ook ontregelende artistieke vergezichten waarin steeds ook de ruimteblijft om romantisch weg te dromen.

Bonnefantenmuseum Maastricht

Bonnefantenmuseum Maastricht

Roermond als uitgangspunt

Voor deze tentoonstelling is naast de collectie van het Bonnefantenmuseum ook de kunstcollectie van de gemeente Roermond als uitgangspunt genomen aangevuld met bruiklenen van enkele kunstenaars die werk maken dat past binnen de gekozen thematiek. De collectie van deze tentoonstelling bestaat uit drie onderdelen, werk van Henry Luyten (1859–1945), een collectie regionale beeldende kunst vanaf circa 1900 tot 1985 en een collectie hedendaagse kunst uit de periode 1975–2000.

Een zomerwandeling, van Luyten naar Alÿs opent op vrijdag 5 juli om 17.00 uur in Bonnefanten Roermond in de ECI Cultuurfabriek. Wethouder Kemp houdt een openingswoord in aanwezigheid van een aantal van de kunstenaars en gastconservator Ien Lucas. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze opening.

Over Bonnefanten Roermond

Bonnefanten Roermond in de ECI Cultuurfabriek is, naast Bonnefanten Hedge House in Wijlre, één van de twee buitenlocaties van het Bonnefantenmuseum waar regelmatig tentoonstellingen georganiseerd worden. Bonnefanten Roermond is een plek waar talentvolle kunstenaars en (gast)curatoren uit de brede Euregio een kans krijgen om te exposeren samen met werken van een gerenommeerde kunstenaars uit de Bonnefantencollectie.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Maastricht

 

Reviews lezen over Maastricht

Meer informatie over Maastricht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Maastricht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Maastricht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.