Samenwerking Landal en Right to Play

Een groot aantal parken van Landal GreenParks staan deze zomer wederom in het teken van Right To Play: de organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen. Landalmedewerkers en topsporters zullen zich inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel door tal van leuke sportactiviteiten en –clinics op de parken te organiseren. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Een unieke kans om eens les te krijgen, of van alles te kunnen vragen, aan jouw sportheld.

Bollo van Landal GreenParks en Right To Play ambassadeur Bart Veldkamp

Bollo van Landal GreenParks en Right To Play ambassadeur Bart Veldkamp

Landal GreenParks maakt zich sterk voor de natuur en samenleving. “Right To Play is een sympathiek doel dat aansluit bij onze activiteiten op het gebied van Betrokken Ondernemen, zoals we dit bij Landal noemen. In navolging van de succesvolle zomeractie vorig jaar, waarbij een indrukwekkend bedrag van bijna 50.000 euro bij elkaar is gehaald, vragen we ook dit jaar graag aandacht voor Right To Play onder het motto ‘Samen spelen = Samen sterker!’ Iedereen kan meedoen aan de activiteiten op onze parken en een bijdrage leveren aan het goede doel”, aldus Thomas Heerkens, Algemeen Directeur Landal GreenParks.

Clinics topsporters

Op diverse parken van Landal GreenParks worden clinics gegeven door de topsporters: Raemon Sluiter (tennisser), Jaap Viergever (Mountainbiker), Deborah Gravensteijn (judoka), Henk Pieterse (basketbalspeler), Roderick Weusthof en Floris Evers (hockey) en Roel Timmermans (golf). Ex-basketballer Henk Pieterse is sinds 2006 ambassadeur van Right To Play. Henk:

Buitengesloten worden en niet mogen meespelen is hard en dat ken ik. Maar niet kunnen spelen vanwege je kopzorgen over de grote ellende en gevaren in jouw gebied, dat moet een hel zijn. Right To Play doet daar gelukkig wat aan. Ik ben er dan ook enorm trots op om deel te zijn van deze organisatie. Elk kind heeft het recht om te spelen!

Kijk voor de topsporters agenda van deze zomer op www.landal.nl/righttoplay.

Right To Play


Right To Play is een internationale organisatie, in 1994 opgericht door schaatser Johann Olav Koss, en wordt gedragen door topsporters en vrijwilligers. Zij zetten zich in voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen. Voor een heleboel kinderen wereldwijd is dit niet vanzelfsprekend. Right To Play gelooft dat sport en spel onmisbaar is in de ontwikkeling van kinderen. Voor het uitvoeren van deze programma’s leidt Right To Play lokale vrijwilligers op tot coaches. De rode bal vormt hierbij het symbool van Right To Play. Momenteel doen 1 miljoen kinderen mee aan de sport- en spelprogramma’s van Right To Play. Deze activiteiten worden uitgevoerd door meer dan 13.000 vrijwillige coaches. Wereldwijd zijn meer dan 350 topsporters Ambassadeur van Right To Play.

Comments are closed.