Het Wapen van Heeckeren klaar voor toekomst

Na meer dan 10 maanden verbouwen en opbouwen is het dan zover; we gaan met het Biervriendelijk Wijn café “officieel” open. Het “Woapen” zelf kent een rijke geschiedenis, de oude postkoetsendoorvaart kent nog inscripties van de koetsiers uit 1894 en de oude pomp aan de weg zal ook weer te gebruiken zijn. Schietvereniging Willem Tell, al sinds 1892 gehuisvest bij het Woapen, heeft haar domicilie behouden.

Wapen van Heeckeren

Wapen van Heeckeren

In ere hersteld

De voormalige herberg op het Landgoed Enghuizen is in oude luister hersteld, de zogenaamde “Schenkkast” uit 1880 staat weer op de oude plek in het café en de deel is nu ingericht als restaurant. De opkamer kan dienen als private dining voor besloten gezelschappen en op het terras staat een heuse Afrikaanse braai. In de oude varkensstal wordt momenteel de Bed & Breakfast gerealiseerd en in de moestuin staat alles al volop in bloei voor gebruik in de keuken.

Het Biervriendelijk Wijn café kent een uitgebreid assortiment speciaal bieren en we schenken veel glazen per glas van onze uitgebreide wijnkaart. Achter het fornuis staat Chef Michel Kuipers die zijn sporen heeft verdiend bij onder ander Landgoed Groot Warnsborn, Het Koetshuis Rheden en Sophi in Arnhem. Michel Kuipers:

Ik werk graag met lokale producenten, wissel graag van menukaart en speel in op het aanbod, waaronder de wekelijks verse vis van de Urker afslag.

Eigenaar Eric van Veluwen:

Het is een historische plek, we zijn er trots op dat we het Wapen een nieuwe generatie in mogen leiden, samen met en voor de regio.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hummelo

 

Reviews lezen over Hummelo

Meer informatie over Hummelo vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hummelo. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van het Wapen van Heeckeren, Hummelo

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.