Grootste kermis langs de Rijn

Wat 112 jaar geleden begon als een feesttent met enkele attracties is uitgegroeid tot een kermis van indrukwekkend formaat. Jong en oud komen massaal af op de ‘grootste kermis langs de Rijn’ – zoals het 10-dagen durende feestspektakel in Düsseldorf ook wel genoemd wordt. Het evenement trekt jaarlijks zo’n 4 miljoen bezoekers en vindt dit jaar plaats van 12-21 juli. Maandag 15 juli is Pink Monday – de dag dat tienduizenden homo’s en lesbiennes komen feesten en paraderen. Voor liefhebbers van popmuziekfestivals is Düsseldorf zaterdag 29 juni een ideale bestemming: dan vindt de 8ste editie van het dansmuziekfestival Open Source Festival plaats met onder meer optredens van de indierockband ‘Dinosaur Jr’, Robert Glasper Experiment, rapper Yasiin Bey (ook bekend als Mos Def) en de Nederlandse muzikant en producer Jacco Gardner. Toeristen kunnen iedere zondagochtend om 11.00 uur tot 8 september genieten van muziek van een andere orde: gratis concerten in de Hofgarten park – de groene longen van Düsseldorf. De stad aan de Rijn is ook de locatie voor de 64ste ‘radslag toernooi’ dat 7 juli plaatsvindt waarbij 700 kinderen uit 15 landen deelnemen. Nadere informatie over Düsseldorf en een evenementenkalender vindt men op www.visitduesseldorf.de. Ook zijn er speciale verblijfsarrangementen te boeken voor de Kermis en het muziekfestival.

Kermis Düsseldorf

Kermis Düsseldorf

Kermis, bier en gays

Kermisattracties, biertenten, reuzenrad, achtbanen en andere attracties voor waaghalzen die in een modern attractiepark niet zouden misstaan bieden bezoekers een grote keuze aan vermaak. Het kermisterrein beslaat een oppervlakte van maar liefst 165.000m² langs de oever van de Rijn. Afgelopen jaar bezochten zo’n 4 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland de kermis. Wie van vuurwerk houdt moet de kermis vrijdagavond 19 juli bezoeken: vanaf 22.30 uur wordt de hemel spectaculair verlicht.

Wie de kermis maandag 15 juli bezoekt wordt getrakteerd op een andere ‘attractie’; traditioneel bezoeken dan tienduizenden homo’s en lesbiennes het feestterrein – Pink Monday. Roze ballonen, rainbow vlaggen en in roze kleding getooide bezoekers maken deze dag zien en gezien worden. Een van de biertenten waar ze hilarische acts opvoeren is ‘Schwarzwald Christel’. VVV Düsseldorf biedt een speciale vuurwerkdiner cruisearrangement aan op de MS Riverstar voor 75 euro per persoon. Te boeken via de website www.visitduesseldorf.de.

Popmuziek en clubbing

Langzaam maar zeker verovert het Open Source Festival in Düsseldorf zich langzaam maar zeker een plekin het internationale popfestivalcircuit. Het vindt voor de 8e maal plaats op zaterdag 29 juni. In de line-up onder meer Bungo and Bird, Siriusmo, Dena, Modeselektor and FM Belfast. Locatie is het terrein van een renbaan in de Grafenberger Wald. Het openluchtconcert vindt plaats van 13.00 tot 22.00 uur, daarna verplaats het zich voor nachtbrakers tot 05.00 uur naar de populaire ‘Stahlwerk’ club aan de Ronsdorfer Strasse. Dagkaarten voor het festival kosten 32 euro, indien men ook naar Stahlwerk wil kost een Dag & Nacht ticket 42 euro per persoon. Nadere info en tickets op de Engelstalige site www.open-source-festival.de

Kermis Düsseldorf

Kermis Düsseldorf

Een radslag op een putdeksel

Ja, het bestaat. Al sinds 1937. Een heus radslagen maken toernooi. Dit jaar doen maar liefst 700 jongeren uit 15 landen mee aan het evenement op 7 juli op de Rijnoever promenade. Van 08.30 uur tot 17.00 uur wedijveren zij in twee leeftijdscategorieën 8-10 en 11-12 om de snelste tijd en mooiste stijl. Door de stad vind je overal verwijzingen naar de radslag bijvoorbeeld op putdeksels en op de Burgplatz staat een beeld van twee jongeren die een radslag maken. Overlevering wil dat toen Düsseldorf in 1288 stadsrechten verwierf kinderen de straat oprenden en radslagen maakten uit blijdschap.

Concert in Hofgarten park

Het is een traditie die al sinds 1964 bestaat: van mei tot begin september kan men iedere zondagochtend een gratis concert bijwonen in de Hofgarten park – weer of geen weer. Het park is een oase van rust, het aanbod aan optredens varieert van lokale blaasensembles tot en met buitenlandse groeten waaronder op 8 september de Nederlandse blaaskapel ‘Die Stevensländer’.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Düsseldorf met Skyscanner

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.