Cultuurevenement ‘Meerssen in de ban van…’

Van 24 augustus t/m 15 september 2013 vindt de tweede editie van het cultuurevenement ‘Meerssen in de ban van…’ plaats. Tijdens het drie weken durende evenement kunnen cultuurliefhebbers in de weekeinden genieten van exposities en culturele activiteiten op enkele bijzondere erfgoedlocaties in de gemeente Meerssen. Dit jaar staat ‘Meerssen in de ban van …Meerssens Talent’ waarbij papier, beeldende kunstenaars tweedimensionaal, architectuur & literatuur en muziek uit Meerssen aan bod komen.

in-de-ban-van-meerssen

Bijzondere erfgoedlocaties

Gratis toegankelijke exposities op historische locaties vormen de rode draad voor het bezoek aan het evenement. De volgende locaties worden opengesteld voor publiek: de sfeervolle kapel van klooster Overbunde in Bunde, het prachtige landgoed Vliek in Ulestraten, de rustieke Villa Weert en de hal van Meerssen Papier in het buurtschap Weert, het historische Kasteel Geulle en de Proosdijschuur en het Proosdijpark in hartje Meerssen. Tevens is er een expositie met werk van mensen met een beperking bij Exposie Meerssen.

in-de-van-meerssen-2

Omlijstende programma

Het omlijstende programma wordt gevormd door tal van culturele activiteiten, waaronder exposities, wandelingen, een wandel- en fietstocht, lezingen, rondleidingen, ‘preuveriekes’, muziek en workshops.

Het volledige programma treft u binnenkort aan op www.meerssenindebanvan.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Meerssen

 

Reviews lezen over Meerssen

Meer informatie over Meerssen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Meerssen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Meerssen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.