Kom tot rust op Tiengemeten

Compleet uitwaaien en opladen: dat kan op Tiengemeten, het laatste echte eiland van Zuid-West Nederland. De ongerepte natuur, stilte en rust maken van dit eiland een bijzonder toevluchtsoord. Zuig de longen vol met gezonde lucht, maak het hoofd leeg en geniet van de natuur op z’n puurst.

tiengemeten-eiland-1

Een oase in de drukte

Zuivere lucht, weidse vergezichten, geen geluidsvervuiling… dat is Tiengemeten. De ideale plek om tot rust te komen en de drukte achter te laten. Zo dichtbij en toch zo ver weg van de alledaagse hectiek. Onbezorgd wandelen over het eiland maakt het hoofd leeg terwijl de prachtige natuur een lust voor het oog is. De vogels zingen, de vlinders fladderen en de bloemen geuren. Dit eiland is een dagje onthaasten om nooit te vergeten.

Natuur en cultuur hand in hand

Zeven jaar geleden vormde Natuurmonumenten het eiland Tiengemeten om van landbouwgrond naar wilde natuur. Het is een van de meest spraakmakende natuurprojecten van ons land. De oorspronkelijke nederzettingen bleven hierbij bewaard en de beeldbepalende hoeves ondergingen complete restauraties. Er zijn nu twee musea op het eiland (het Rien Poortvliet Museum Korendijk en het Landbouwmuseum Tiengemeten), een bezoekerscentrum, een herberg en een pannenkoekenrestaurant. Ook in de havens is het ontspannen vertoeven. Er lopen wandelroutes over het hele eiland, en ook een ritje in een huifkar is mogelijk voor een nóg relaxter gevoel. Voel de wind in de haren en de zon op het gezicht.

tiengemeten-eiland-3

Overnachten op Tiengemeten

Om er een heel weekend buiten van te maken, kan men zelfs overnachten op Tiengemeten. Naast de herberg zijn er vier gerenoveerde hoeves die dienst doen als vakantiewoningen van Staatsbosbeheer Buitenleven. Deze authentieke historische panden staan middenin de natuur, onder de sterrenhemel en het maanlicht.

tiengemeten-eiland-2

Bovendien heerst er op Tiengemeten nog echte stilte, geen brommers, auto’s of hangjeugd, er is ’s nachts slechts het geluid van krekels te horen.

Kijk voor meer informatie op: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tiengemeten

 

Reviews lezen over Tiengemeten

Meer informatie over Tiengemeten vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tiengemeten. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Tiengemeten

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.