Deel en like je eigen Zeeuwse wandel-/fietsroute

Met het invoeren van haar eigen LAND IN ZEE!-route heeft gedeputeerde Carla Schönknecht het nieuwe routeplatform van Promotie Zeeland Delta officieel in gebruik genomen. Via de website routesinzeeland.nl is het vanaf heden mogelijk om met het knooppuntensysteem een eigen fiets- of wandelroute samen te stellen en deze vervolgens met anderen te delen. Het routeplatform is ook voor de smartphone beschikbaar.

Anne Boogaard (rechts) van Routebureau Zeeland geeft Carla Schönknecht uitleg over de routetool (foto: Anda van Riet)

Anne Boogaard (rechts) van Routebureau Zeeland geeft Carla Schönknecht uitleg over de routetool (foto: Anda van Riet)

Dat men op de website routesinzeeland.nl terecht kan voor alle routes in Zeeland was al bekend. Maar sinds vandaag beschikt de site ook over de mogelijkheid om een eigen route te maken. Met het Routeplatform is het mogelijk om de leukste wandel- en fietsroutes te zoeken en met gebruik van de mobiele telefoon direct op pad te gaan. Diverse routes zijn verrijkt met foto’s, video’s, geluidsfragementen of interessante achtergrondverhalen. Daarnaast krijgt de gebruiker onderweg informatie, zoals fietsverhuur, fietscafés, veerpontjes, bezienswaardigheden etc.

Een eigen route maken

Met dit Routeplatform is het ook mogelijk om zelf een route te maken aan de hand van het knooppuntensysteem. Bij het invoeren van de route kan men zelf teksten toevoegen, bijvoorbeeld waarom de route bedacht is of wat er onderweg allemaal te zien en te beleven is. Iedere route kan vervolgens worden opgeslagen, zodat de zelfgemaakte route makkelijk weer op te roepen is via smartphone of tablet. De route kan worden gedeeld, zodat ook andere fietsers en wandelaars de route kunnen gebruiken. Gebruikers kunnen de route tevens beoordelen of delen via twitter en Facebook.

Gedeputeerde Schönknecht is enthousiast over het nieuwe routeproduct. “Een fantastische eigentijdse routetool waarmee Zeeuwen en gasten in Zeeland elkaar kunnen vertellen wat hun favoriete route is. En zojuist heb ik mijn eigen LAND IN ZEE!-route gedeeld via het platform, het is heel eenvoudig en staat direct online”, aldus gedeputeerde Schönknecht.

Samenwerking

Het routeplatform is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen, Gemeente Noord-Beveland, Gemeente Veere, Promotie Zeeland Delta en de Provincie Zeeland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zeeland

 

Reviews lezen over Zeeland

Meer informatie over Zeeland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zeeland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zeeland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.