Zomerzoektochten in Frans-Vlaanderen

2013 is het jaar van 300 jaar Frans-Belgische grens, gesymboliseerd door het Verdrag van Utrecht. Een grens die eigenlijk geen grens is maar meer een streep door het landschap. Zoveel jaar later hebben beide kanten van die Schreve nog enorm veel gemeen: zelfde waarden, zelfde samenhorigheid, zelfde landschappen en hetzelfde karakter.

300-jaar-grens

Fietsend je grenzen verleggen

Verleg deze zomer al fietsend je grenzen in Noord-Frankrijk en neem in de grenssteden Armentières, Bailleul en Hondschoote deel aan de zomerzoektochten. Deze speciale bewegwijzerde fietsroutes zijn gemaakt in het kader van 300 jaar grens. Je kan elke dag gratis deelnemen aan de zomerzoektochten tot 30 september. Het begin en eind van de 30 à 45 km lange routes is bij de Dienst voor Toerisme. Doe je onderweg te goed in een plaatselijk café aan een picon of lokaal gebrouwen bier.

De routebeschrijvingen en vragenlijst zijn gratis te dowonloaden op de website van Toerisme Noord-Frankrijk Bij deelname aan minstens 2 van de 3 zomerzoektochten zijn prijzen te winnen, zoals enkele fietsarrangementen met overnachting.

De 3 zomerse routes

Wandelen en fietsen: www.tourisme-nord.fr/nl
Vier 300 jaar grens op de fiets: www.tourisme-nord.fr/nl

Van de Leie tot het vlakke land

In en om Armentières
40,5 km
Rondom Armentières fiets je langs de natuurlijke oevers van de Leie naar het vlakke land richting de Frans/Vlaams/Waalse grens. Onderweg kom je langs tal plekken waar de Groote Oorlog een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

Op weg langs Frans-Vlaamse dorpen

In en om Bailleul
34,5 km
Ontdek langs deze route de natuur en het erfgoed van kleine Frans-Vlaamse dorpjes rond Bailleul. Op de route liggen veel kerkjes en kapelletjes. Ontdek ook de streekproducten die bij de boerderijen langs de weg verkocht worden en de plaatselijke gerechten in de estaminets.

Langs de Frans-Belgische grens

In en om Hondschoote
45 – 34,5 – 27,5 km
Deze route neemt je mee op pad langs de Schreve. Meerdere keren steek je de grens over of fiets je er zelfs dwars over heen. Vaak zon­der dat je het merkt. Bewonder onderweg de kleurrijke steden en dorpen als Hondschoote, Leisele en Haringe.. Neem de tijd voor een halte in een van de cafés en proef van de heerlijke picon en de echte blauwerssfeer.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noord-Frankrijk

 

Reviews lezen over Noord-Frankrijk

Meer informatie over Noord-Frankrijk vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Noord-Frankrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Noord-Frankrijk met Skyscanner

Kaart van Noord-Frankrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.