Klok & Peel Museum gaat eigen stroom maken

Op maandag 17 juni jl. heeft het Klok & Peel Museum Asten een begin gemaakt met de plaatsing van zonnepanelen op het dak. Met een kraan werden de panelen het dak op getild waar ze zijn gemonteerd.

Klok en Peel Museum gaat eigen stroom produceren

Klok en Peel Museum gaat eigen stroom produceren

Eerste fase gerealiseerd

De eerste fase heeft een capaciteit van bruto 50.000 Wp op jaarbasis van de in totaal ca. 100.000 Wp die het museum wil gaan produceren. Op termijn wil het museum zelfvoorzienend worden in haar stroomvoorziening.

Het groenste museum van Nederland

Op het gebied van ecologie heeft het museum een uitdagende ambitie. Als onderdeel van de vernieuwing van het museum zijn al eerder diverse ecologische projecten gerealiseerd. Zo is een eigen bodemwaterproject gerealiseerd, zijn groen-sedumdaken aangelegd, is de isolatie van het gebouw geoptimaliseerd, wordt met behulp van een WKO-installatie het museum gekoeld en verwarmd en is alle verlichting aangepast naar spaar- en led verlichting.

Klok en Peel Museum gaat eigen stroom produceren

Klok en Peel Museum gaat eigen stroom produceren

Groene loper

Museumvoorzitter Harry van der Loo:

Bij de opening van het museum op 24 april 2012 werd H.M. Koningin Beatrix op een groene loper ontvangen. De groene loper lag die dag als een lint door het hele museumcomplex. De ontvangst van de oorkonde “Groen bedrijf van de maand juni” van de provincie Noord Brabant uit handen van gedeputeerde Johan van den Hout onderstreept dat het museum op de goede weg is in haar ambitie van het groenste museum van Nederland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Asten

 

Reviews lezen over Asten

Meer informatie over Asten vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Asten. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Asten

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.