Lieke en Mark op reis naar Rwanda

Lieke van Lexmond en Mark van Eeuwen op reis naar Rwanda en wonen naamgeving 12 baby gorilla’s bij. Rwanda viert met de 9e editie van de traditionele naamgevingceremonie Kwita Izina de geboorte van 12 baby gorilla’s. Voor het eerst in de geschiedenis zullen hier 2 bekende Nederlanders bij aanwezig zijn.

lieke-van-lexmond-rwanda

Celebrating Nature, Empowering Communities

Met dit thema vestigt Rwanda dit jaar de aandacht op de bescherming van de berggorilla’s en het natuurbehoud van hun leefomgeving, maar ook als eerbetoon aan alle betrokkenen, van de rangers tot biologen en dierenartsen. Een groot eerbetoon in het bijzonder aan de lokale gemeenschap die onmisbaar en daarom cruciaal is met betrekking tot het natuurbehoud.

lieke-mark-rwanda-schiphol

Lieke & Mark having a Rwandaful time

Lieke van Lexmond en Mark van Eeuwen zijn donderdagochtend vanaf Schiphol met Turkish Airlines vertrokken naar Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Samen met video productiebedrijf Amstelworks zullen zij een rondreis door Rwanda maken en naast de Rwandese bevolking en haar cultuur, de enorme diversiteit van het groene heuvelachtige land in Afrika ontdekken. Zo vertelt Van Eeuwen vlak voor vertrek:

Rwanda is een nog onontdekt land in Afrika. Het gaat er al meer dan 10 jaar rustig en vredelievend aan toe. Iedereen is daar hard bezig om het land weer op te bouwen. Meer dan de helft van de mensen in het parlement is vrouw en plastic is er verboden. Naast gorilla’s en prachtige natuur heeft het land nog veel meer moois te bieden. Dit land verdient het om weer positief op de kaart gezet te worden.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rwanda

 

Reviews lezen over Rwanda

Meer informatie over Rwanda vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rwanda. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Rwanda met Skyscanner

Kaart van Rwanda

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.