Finnair wederom beste airline Noord-Europa

Tijdens de World Airline Awards is Finnair voor de vierde keer op rij uitgroepen tot beste luchtvaartmaatschappij van Noord-Europa. De prijs is gebaseerd op een onafhankelijk onderzoek onder 18 miljoen reizigers uit meer dan 160 landen. De Oneworld Alliance, waar Finnair onderdeel van is, is benoemd tot beste Alliance. De prijsuitreiking, georganiseerd door Skytrax, vond plaats tijdens de Air Show in Parijs.

finnair-helsinki-airport-campagne

Blijven streven naar verbetering

Anssi Komulainen, Senior Vice President Customer Service van Finnair:

Als netwerkcarrier gericht op langeafstandsvluchten en een efficiënte overstap, zijn we sterk gefocust op uitstekende operationele kwaliteit en aandacht voor de behoeften van onze klanten. Deze award is een dankbare erkenning voor het werk van onze medewerkers en partners. We zijn blij dat we aangesloten zijn bij de Oneworld Alliance, wiens leden garant staan voor de kwaliteitsstandaard over de hele wereld. We streven er naar om de klantervaring te blijven verbeteren en concurrenten voor te blijven.

Doorzetten van succes

Edward Plaisted, CEO van Skytrax:

We feliciteren Finnair niet alleen met het behalen van deze belangrijke prijs, maar ook met het feit dat zijn hun succes van eerdere jaren blijven voortzetten als beste airline van Noord Europa voor het vierde jaar op rij. Deze prijs is niet alleen het resultaat van de verbeteringen die Finnair afgelopen jaar heeft doorgevoerd, maar ook een duidelijke reflectie van de standaard die door het personeel van Finnair wordt geleverd; zowel op de grond als in de lucht.

Finnair blijft de enige airline in de Nordic landen met een vier-sterren Skytrax rating.

World Airline Awards

De World Airline Awards worden gezien als het primaire meetinstrument voor klanttevredenheid over luchtvaartmaatschappijen. Het onderzoek richt zich op de totale ervaring van passagiers, zowel op de luchthaven als aan boord. Tevens wordt gekeken naar zaken als zitcomfort, hygiëne aan boord, eten en drinken, in-flight entertainment en service van het personeel. Ruim 200 luchtvaartmaatschappijen zijn meegenomen in het onderzoek, zowel grote internationale als kleine binnenlandse maatschappijen. Door de transparantie en de wereldwijde dekking van het onderzoek worden de World Airline Awards beschouwd als de meest prestigieuze en gerespecteerde awards in de luchtvaartindustrie.

Comments are closed.