Maand van Spannende Boek in top musea

Op maandag 17 juni ontvingen 21 musea verspreid over heel Nederland evenzoveel thrillerauteurs voor een speciaal programma in het kader van Juni – Maand van het Spannende Boek. Bijna 500 belangstellenden bezochten de exclusieve programma’s, van een moordlunch in het Muiderslot tot een lezing van René Appel in de Hermitage. Deze editie kwam tot stand door samenwerking tussen Stichting CPNB en BankGiro Loterij MuseumMaandag.

Wouter van Mastricht en Russische gids in Bonnefantenmuseum

Wouter van Mastricht en Russische gids in Bonnefantenmuseum

Twee vliegen in één klap

Met een bekende thrillerauteur op stap door een boeiend museum; de deelnemers aan MuseumMaandag sloegen op 17 juni twee vliegen in één klap. Zij werden in een kostuum gehesen als personage bij de moordlunch van het Muiderslot, of zij kregen een huiveringwekkende tour langs moordwapens uit de natuur in de Hortus botanicus Leiden. In het Multatuli-huis werd een live interview tussen ‘Multatuli’ en Arjen Lubach gehouden en in het Teylers Museum nam Bram Dehouck de bezoekers mee op een speurtocht door ruimten die nooit voor bezoekers toegankelijk zijn. Dit bleek zo’n succes dat het Teylers Museum overweegt dit vaker op een maandag te organiseren. Zo bleek de ontmoeting met de auteurs ook voor de musea zelf een inspirerende gebeurtenis.

Maand van het spannende boek

Het is de 25ste editie van de Juni – Maand van het Spannende Boek en dat viert Stichting CPNB onder andere door samen met BankGiro Loterij MuseumMaandag een exclusieve maandag te organiseren in musea door heel Nederland. Bezoekers die het spannende geschenkboek Nooit alleen van Loes den Hollander meenamen naar het museum, kregen gratis entree.

MuseumMaandag is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Rijksmuseum Volkenkunde en Rijksmuseum van Oudheden. Het initiatief maakt van de maandag, de dag waarop veel musea gesloten zijn, de meest bijzondere museumdag van de week. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Leiden

 

Reviews lezen over Leiden

Meer informatie over Leiden vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Leiden. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Leiden

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.