24 uur op pad in Amsterdam Zuid / Zuidoost

Dit weekend vindt de derde editie van Amsterdam 24H plaats, ditmaal in Amsterdam Zuid en Amsterdam Zuidoost. 24H heeft meer dan zeventig bijzondere events in petto, waarvan een groot aantal gratis toegankelijk. Op dit moment zijn er al flink wat aanmeldingen, zo blijken de nachtelijke bootsafari in het Amsterdamse Bos en de VIP-tour in het Conservatorium hotel al erg populair. Ook verwacht de organisatie een grote opkomst bij het optreden van Lucky Fonz in Stayokay Vondelpark en het optreden van The Incredible Kids met Howard Komproe in de Amsterdamse Poort.

Dansen onder luifel Stedelijk Museum

Dansen onder luifel Stedelijk Museum

24H Zuid / Zuidoost wordt georganiseerd in het kader van het feestjaar Amsterdam 2013.Tijdens 24H openen theaters, hotels, musea, ondernemers en hun deuren voor het publiek en organiseren speciale evenementen. Bezoekers kunnen kiezen uit talloze events en hebben de mogelijkheid om van zaterdagmiddag 22 juni 12.00 uur tot zondagmiddag 23 juni 12.00 uur de stad te (her)ontdekken.

Enkele highlights (van zaterdag 12.00 uur tot zondag 12.00 uur):

 • Vanaf 12.00 uur: Rondleidingen Academisch Medisch Centrum
  Speciale tours door het grootste ziekenhuis in Amsterdam met aandacht voor de AMC-kunstcollectie. AMC (Meibergdreef 9)
 • 13.00-14.00 uur: Spoken Slavery
  Rapper MC Zanillya vertelt verhalen over het slavernijverleden, geïnspireerd door teksten uit het publiek. Zomixed (Frankemaheerd 2)
 • 13.30-14.30 uur: Lucky Fonz III
  De Nederlandse singer-songwriter lanceerde dit jaar zijn album ‘All of Amsterdam’ en vandaag treedt hij op in een van de populairste hotels in Amsterdam. Stayokay Vondelpark (Zandpad 5)
 • 12.45-14.00 uur: Dansen onder de luifel van de badkuip
  Het Stedelijk Museum presenteert in samenwerking met ICKamsterdam de spectaculaire dansvoorstelling ‘Great Expectations’. De performance zal het plein voor de ingang van het Stedelijk Museum transformeren tot een dansvloer en daarmee een ruimte creëren waarin dans en beeldende kunst samenkomen. Stedelijk Museum, Museumplein
 • 15.00 uur: Sing-a-Long Van Gogh Museum & Stedelijk Museum
  Openbare Sing-a-Long ‘Waar is Vincent?’ Onder de luifel bij het Stedelijk Museum met liedjes uit de schoolmusical ‘Waar is Vincent?’.
 • 16.00-17.00 uur: Opening Pop Up Store door Incredible Kids
  The Incredible Kids verzorgen samen met MC Howard Komproe en DJ Charro een feestelijk optreden tijdens de MAFB Pop Up Store. Shopperhal Amsterdamse Poort
 • 18.00-22.00 uur: Fun Forest
  Kinderen en volwassenen kunnen de durfal in zich naar boven halen door in bomen en andere obstakels te klimmen (Bosbaanweg 3)
 • 22.00-0.00 uur: Speciale avondopenstelling Van Gogh Museum
  Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen: het Van Gogh Museum is tot middernacht open. Een speciale selectie singer-songwriters trakteert bezoekers vanaf 22.00 uur op bijzondere optredens tussen de beroemde schilderijen. Van Gogh Museum, Museumplein
 • 00.00-02.30 uur Obscure Business – rondleiding
  Een nachtelijk avontuur door het kantorengebied Amstel III. Glamourmanifest (Amstel III, ter hoogte van Muntbergweg 14)
 • 03.00-05.30 uur: Bootsafari Amsterdamse Bos
  Nachtelijke safari per boot door het Amsterdamse Bos. Bezoekers luisteren naar verhalen over de duistere kanten van het bos en genieten tijdens zonsopgang, wanneer de vogels gaan fluiten, van een ontbijtje. Amsterdamse Bos (Bosbaanweg 5)
 • 06.00-09.30 uur: Ochtendzwemmen met olympiër Bas van Velthoven
  Bezoekers aan 24H kunnen de dag beginnen met een duik in het Zuiderbad. Hier zal olympisch zwemmer Bas van Velthoven een speciale zwemclinic verzorgen. Zuiderbad (Hobbemastraat 26)
 • 11.00-12.00 uur: Conservatorium Hotel – VIP- rondleiding
  Bezoekers laten zich behandelen als VIP in dit luxueuze hotel. Conservatorium Hotel (Van Baerlestraat 27)

Ook dit weekend: aftrap Concerts in the Park

Op zondagmiddag 23 juni vindt tevens de aftrap plaats van Concerts in the Park. Om 16.00 uur is het openluchtconcert van het Koninklijk Concertgebouworkest in São Paulo via een live stream rechtstreeks te zien op het Museumplein. Daarnaast zal om 20.15 uur het pianoduo Katia en Marielle Labèque te zien zijn op het grote scherm. Zij spelen op dat moment in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw. Op zaterdag 29 juni, zaterdag 27 juli en woensdag 14 augustus volgen de volgende concerten uit de serie Concerts in the Park in respectievelijk het Noorderpark, Flevopark en Erasmuspark.

Bovenstaande is slechts een selectie uit de meer dan zeventig activiteiten tijdens 24H Zuid / Zuidoost. Voor actuele informatie raden wij u aan om www.iamsterdam.com/24h in de gaten te houden. Meer informatie over Concerts in the Park vindt u op: www.iamsterdam.com/concertsinthepark.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.