Zomeravond met muziek in Frans Hals Museum

Op woensdagavond 26 juni klinkt er volop muziek in het Frans Hals Museum. Vanaf 20.45 uur uur vormt de binnentuin het toneel voor een concert van het Pauni Trio in het kader van de Haarlemse Koorbiënnale 2013. De avond gaat om 19 uur van start met het muziekgezelschap Speelhuys dat met zang, theorbe, viool en contrabas de muziek uit de kroegen van de Gouden Eeuw tot leven brengt.

Frans Hals Museum, Haarlem

Frans Hals Museum, Haarlem

Jubileumtentoonstelling

Uiteraard is ook mogelijk de jubileumtentoonstelling Frans Hals. Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan te bezoeken. De tentoonstelling heeft inmiddels al meer dan 70.000 bezoekers getrokken. Restaurator Mireille te Marvelde vertelt om 19.30 uur een kort verhaal over de restauratie van het pas gerestaureerde Spreekwoordenschilderij van Pieter Brueghel de Jonge. Vanaf 18 uur kunnen de speciale Frans Hals wijnen van wijnkoperij Okhuysen geproefd worden. Het museum is 26 juni doorlopend open tot 21 uur. De activiteiten zijn voor iedere museumbezoeker gratis toegankelijk.

Koorbiënnale

Het Pauni Trio m.m.v. Jan Wollring (accordeon) brengt een nieuw programma Melk & Honing. Het trio geeft een geheel nieuwe interpretatie van tijdloze Nederlandstalige volksmuziek en laat daarvan de kracht en schoonheid horen. De drie zangeressen van het Pauni Trio werken hierbij samen met de bekende tekstdichter Jan Rot die als geen ander in staat is een moderne draai te geven aan traditionele thema’s. Het Pauni Trio gebruikt de Nederlandse taal in combinatie met Bulgaarse polyfonie. Dit resulteert in een karakteristiek vol timbre, dat verrassend goed aansluit bij de volksmuziek uit de Lage Landen. Oude muziek, ook uit de tijd van Frans Hals, in een heel nieuw licht!

Voorafgaand aan het concert geeft Huib Ramaer om 20 uur een concertinleiding in het museum. De inleiding is inbegrepen in de prijs.

Kaarten

Kaarten voor het concert van het Pauni Trio á € 25 (Pas 65+ € 20, Museumjaarkaart houders & CJP € 15) zijn te bestellen via www.koorbiennale.nl. (alle prijzen zijn inclusief toegang tot de tentoonstelling Frans Hals. Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan én het concert) Bij slecht weer zal dit concert plaatsvinden in de Nieuwe Kerk.

Tijdens deze museale en muzikale zomeravond zijn er in het museumcafé broodjes, soep en quiches te krijgen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Haarlem

 

Reviews lezen over Haarlem

Meer informatie over Haarlem vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Haarlem. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van het Frans Hals Museum, Haarlem

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.