Frans de Waal komt naar Apenheul

De wereldberoemde primatoloog Frans de Waal komt naar Apenheul! Op zaterdag 29 juni 2013 zal hij een lezing houden in het Apeldoornse dierenpark. Tijdens zijn lezing ‘de bonobo en de 10 geboden’ vertelt De Waal over empathie en moraliteit bij apen en andere dieren.

apenheul_2013

De Waal start zijn lezing om 20.30 uur in het auditorium van vergader- en congreslocatie De St@art in Apenheul. Kaarten voor deze bijzondere avond zijn voor € 15,- p.p. te koop op www.apenheul.nl/frans-de-waal. De opbrengst van deze avond doneert Apenheul aan zijn eigen natuurbehoudfonds en helpt daarmee ook de apen in het wild.

De bonobo en de 10 geboden

Tijdens zijn lezing beantwoordt Frans de Waal de vraag “Hebben we religie nodig om goed te zijn?”. Bonobo’s schieten elkaar te hulp, troosten elkaar en vertonen emotionele reacties op de nood van anderen. Toch is er bij bonobo’s nog nooit een kerk opgericht. Tijdens zijn lezing laat De Waal diverse voorbeelden zien van dieren die wel degelijk empathie tonen.

Frans De Waal

Frans De Waal

Frans de Waal

Prof. Dr. Frans de Waal werd beroemd door zijn onderzoek bij chimpansees. Inmiddels heeft hij veel populair wetenschappelijke boeken geschreven, waarvan ‘de bonobo en de 10 geboden’ de meest recente is. In 2007 is hij door het Amerikaanse blad Time toegevoegd aan de lijst met de 100 meest invloedrijke personen op het gebied van kunst, wetenschap en ondernemen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apenheul, Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.