Paul Verhoeven opent Film Festival op Aruba

Paul Verhoeven opent de vierde editie van het Aruba International Film Festival (AIFF). De bekroonde regisseur, bekend van onder meer Robocop, Basic Instinct, Total Recall en Zwartboek, laat dan zijn eerste user-generated film Steekspel zien, de openingsfilm van het festival. Ook geeft Verhoeven tijdens het filmfestival een masterclass regie. De vierde editie van het Aruba International Film Festival 2013 vindt van 2-6 juli op het ‘One Happy Island’ plaats.

divi-divi-boom-aruba

Aruba International Film Festival 2013

Tijdens AIFF beleven bijna 40 films uit 25 landen hun wereld, internationale- of regionale première op Aruba. Het gaat hierbij onder meer om films als A perfect Man, met Liev Schreiber en Jeanne Tripplehorn, Finding Hillywood en Femme, beiden geproduceerd door Sharon Stone en Empire State met Emma Roberts, Liam Hemsworth en Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Ook The Rocket, een veelbekroonde film die hogen ogen gooide tijdens Berlinale en het Tribeca International filmfestival, wordt op het eiland getoond. Daarnaast ligt de focus dit jaar op films uit Latijns Amerika en het Caribische gebied met als hoogtepunt de langverwachte Arubaanse speelfilm Abo So (Alleen jij). Het festival wordt afgesloten met de première van Hollywood-film The Hot Flashes met Brooke Shields, Daryl Hannah en Virginia Madsen. Madsen, bekend van onder meer Sideways, bezoekt voor de tweede keer op rij het filmfestival op Aruba.

Aanvullende activiteiten

Cabaretier en presentator Jörgen Raymann treedt tijdens het filmfestival meerdere keren op en vermaakt het publiek met zijn stand-up comedy show. Daarnaast verlegt AIFF haar grenzen door diverse educatieve activiteiten aan het programma toe te voegen. Zo worden uitgebreide paneldiscussies met regisseurs en acteurs gehouden tijdens de “In Conversation With” sessies en krijgt men masterclasses en workshops van topcreatieven uit de internationale filmwereld op het gebied van scenarioschrijven, acteren, productie, geluid en design, evenals sales en distributie. Met deze activiteiten hoopt het festival een bakermat te worden voor opkomende acteurs en filmmakers.

Filmfestival in tropische sferen

Het filmfestival biedt bezoekers een internationaal festival in een heuse tropische setting. Wie naast het zien van uiteenlopende films en het bijwonen van sprankelende evenementen ook wil genieten van een welverdiende vakantie, kan zich prima vermaken op één van de vele hagelwitte stranden. Daarnaast zijn er volop sportieve mogelijkheden zoals duiken, snorkelen, een seatrek op de zeebodem, wind- en kitesurfen en golfen. Aruba beschikt ook over een walhalla aan culinaire hoogstandjes en heeft meer dan 200 restaurants op het eiland. Wie nog energie over heeft, kan naar hartenlust winkelen in Oranjestad of zich in het bruisende nachtleven storten, om vervolgens heerlijk bij te komen in één van de vele spa’s op het eiland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Aruba

 

Reviews lezen over Aruba

Meer informatie over Aruba vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Aruba. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Aruba met Skyscanner

Kaart van Aruba

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.