‘Kick-off’ toeristenseizoen in Onderbanken

De zomervakantie komt er aan en dat betekent dat iedereen weer op zoek gaat naar een geschikte locatie om tot rust te komen of actief te recreëren. Een wellicht onverwachte plek waar dit kan tijdens de vakantieperiode, is de gemeente Onderbanken. Om te laten zien wat er in Onderbanken allemaal te beleven en te genieten valt, wordt er op zaterdag 29 juni tussen 11.00 en 17.00 uur rondom ‘d’r Platz’ en het Wilhelminaplein een toeristische ‘kick-off’ georganiseerd. Hier presenteren ondernemers zich aan het publiek, is er muziek en vermaak, is een ‘kick-off’ fietsroute beschikbaar en is er een flessenpost ‘kick-off’ voor de jeugd georganiseerd.

Schinveld - Gemeente Onderbanken

Schinveld – Gemeente Onderbanken

‘Kick-off’

Tijdens de ‘Kick-off’ zullen diverse ondernemers uit Onderbanken letterlijk de straat op gaan om zich aan het publiek te presenteren, terwijl andere ondernemers in hun eigen zaak aantrekkelijke acties aanbieden waarmee geïnteresseerden hun voordeel kunnen doen. Tijdens de ‘kick-off’ kan men bovendien genieten van muziek op het ‘open podium’ op d’r Platz, waar muzikanten hun vaardigheden aan het publiek zullen laten horen. Niet alleen op muzikaal gebied wordt het publiek vermaakt. Er zullen ook oude ambachten te zien zijn, zoals kantklossen, het stoken van stroop, het blazen van glaswerk en het smeden van ijzer door een heuse smid.

Ontdek Onderbanken per fiets

De vier eeuwenoude Onderbankse kernen Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek en Schinveld hebben ieder hun eigen karakter en herkenbare gezicht. De kerkdorpen zijn met elkaar verbonden door boomgaarden en holle wegen, waar men in bepaalde periodes van het jaar het zeldzame ‘vliegend hert’ aan kan treffen. Onderbanken heeft verder oude bossen en het unieke grensoverschrijdende natuurgebied ‘Rodebach/Roode Beek’. De gemeente mag daarnaast -relatief gezien- een groot aantal kunstenaars tot haar inwoners rekenen die zorgen voor een structureel en toegankelijk aanbod aan exposities en bijvoorbeeld kunst in de openbare ruimte. Onderbanken en de grensstreek waartoe de gemeente behoort, biedt eveneens een breed scala aan cultuurhistorische bezienswaardigheden. Zo kunnen bezoekers zich vergapen aan verdedigingswerk ‘de Landgraaf’, vele ‘schansen & motten’, steenovens, omwallingen en aan de talrijke grotere en kleinere monumenten zoals hoeves, herenhuizen, kerkjes en wegkruisen. De naam die het gebied heeft als het gaat om het vervaardigen van aardewerk en keramiek, voert zelfs terug tot de Middeleeuwen.

Om meteen goed kennis te kunnen maken met de kernen van Onderbanken, is er op 29 juni een speciale “kick-off”-fietsroute beschikbaar. Deze route neemt recreanten mee langs de mooiste verborgen plekjes en de ateliers van de Onderbankse kunstenaars, die hun deuren wagenwijd zullen openstellen voor publiek. De route is op de dag zelf te verkrijgen bij diverse startpunten en bij het centrale punt aan het Wilheminaplein/Aan d’r Platz.

Flessenpost!

De organisatie heeft ook aan een jeugdige ‘kick-off’ gedacht. Elk kind ontvangt tijdens de ‘kick-off’ een fles drinken waarna de fles met brief in de ‘Roode Beek’ te water gaat. De flessenpost die als eerste op de eindbestemming aankomt, wint een fraaie, echte Onderbankse prijs. Uiteraard kan deze kick-off alleen plaatsvinden als er voldoende water in de beek is!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Onderbanken

 

Reviews lezen over Onderbanken

Meer informatie over Onderbanken vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Onderbanken. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Onderbanken

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.