Grensoverschrijdende wandelnetwerken

In het jaar van ‘300 jaar grens’ openen twee gloednieuwe grensoverschrijdende wandelnetwerken. Verken deze zomer de beide zijde van de Schreve tussen Noord-Frankrijk en West-Vlaanderen. In totaal vind je er nu 4 grensoverschrijdende wandelnetwerken. Honderden kilometers aan wandelpaden zijn via knooppuntnummers met elkaar verbonden over de landsgrenzen heen. Via de knooppuntennummers en de identieke bewegwijzering loop je nooit verloren!

Hoppeland

Hoppeland

Wandelnetwerk Vallée de l’Yser/IJzervallei (199 km)

Het mag niemand verwonderen dat de grootste troef van het wandelnetwerk ‘IJzervallei’ de IJzer zelf is. Gezellig kuieren langs de oevers van de IJzer en ondertussen genieten van het omringende landschap, is een must voor wie dit grensoverschrijdend netwerk verkent. Talloze vogels zullen je daarenboven vergezellen tijdens je wandeltocht langs de IJzer. Wie een wandeltocht op het wandelnetwerk uitstippelt, passeert door Haringe, Roesbrugge, Beveren, Stavele, Krombeke, Westvleteren, Lo en Reninge. In Frankrijk loopt het netwerk verder via dorpjes zoals Rexpoëde, West- en Oost-Cappel, Bambecque, Herzeele. Houtkerque en Wylder. 

Wandelnetwerk Pays du Houblon/Hoppeland (228 km)

De regio rond Poperinge is al van oudsher bekend om de unieke landschappen vol hoppevelden. Binnenkort kan je van deze uitgestrekte landschappen genieten via het wandelnetwerk ‘Hoppeland’. De streek, met de stad Poperinge als uitvalsbasis, biedt daarenboven ook heel wat hoppeproducten en afgeleiden aan. Zo kan je na een stevige wandeltocht genieten van plaatselijk gebrouwen bieren zoals Hommelbier, Sint-Bernardus of het alom geprezen Westvleteren. Ook gastronomisch kan je er de hoppesfeer helemaal opsnuiven via heel wat streekproducten op basis van hop. Het wandelnetwerk Hoppeland loopt langs tal van gezellige dorpjes, zoals o.a. het poëtische Watou, het grensdorp Abele  en de Franse dorpen Winnezeele en Steenvoorde.

Koop de netwerkkaarten online

Sinds 2011 kun je al grenzeloos wandelen via de wandelnetwerken Dunes de Flandre/Westkust (160 km) en Monts de Flandre/Heuvelland (270 km) Van alle netwerken is een handige knooppuntenkaart met toeristische pocket vol praktische informatie verschenen. Koop de netwerkkaarten online via www.jadorelenord.com > boutique > boutique Nord Tourisme > Wandelnetwerken

Digitale routeplanner

Via de routeplanner kan de wandelaar zijn trips op de wandelnetwerken « à la carte » uitstippelen. De planner loodst je van knooppunt naar knooppunt en biedt ook extra informatie over de toeristische bezienswaardigheden (musea, mooie vergezichten, toeristische attracties, logies, wandelcafés, …) onderweg. Na selectie kan je je wandeling uitprinten of downloaden op een gps of smartphone. De routeplanners voor de netwerken Monts de Flandre/Heuvelland en Dunes de Flandre/Westkust zijn al online. Binnenkort kun je je route online plannen op de netwerken Vallée de l’Yser/IJzervallei en Pays du Houblon/Hoppeland. Plan online je wandeling op de netwerken via www.opstapinnoord-frankrijk.fr

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noord-Frankrijk/Vlaanderen

 

Reviews lezen over Noord-Frankrijk/Vlaanderen

Meer informatie over Noord-Frankrijk/Vlaanderen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Noord-Frankrijk/Vlaanderen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Noord-Frankrijk/Vlaanderen met Skyscanner

Kaart van Noord-Frankrijk/Vlaanderen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.